NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Embalaža iz alg v boju proti plastiki

Embalaža iz alg v boju proti plastiki

Deli

Notpla je podjetje za trajnostne embalažne rešitve. Ne uporabljajo le recikliranega kartona ali odpravljajo plastike, temveč v celoti preoblikujejo idejo o pomenu in uporabi embalaže.

Njihove rešitve so inovativne, izdelane na rastlinski osnovi in brez odpadkov. Svoje produkte so zasnovali so materialu, baziranem na morskih algah, iz katerega izdelujejo predmete, ki so navadno plastični. Ker so alge rastlinskega izvora in popolnoma naravne, je tudi embalaža biološko razgradljiva, možno jo je celo kompostirati.

Razvili so, denimo, način za učinkovito in obstojno pakiranje manjših zavojčkov začimb in omak, kar bi lahko bil del rešitve problema odpadkov pri hrani za s seboj: na primer za manjša pakiranja kečapa, majoneze in drugega. Ko iztisnete omako, lahko zavojček vržete v kompost skupaj z zelenjavnimi olupki, jabolčnimi jedri in drugo hrano, kjer bo izginil v približno enem mesecu. Drugi izdelek, imenovan Ooho, pa lahko zadrži tekočine, kot sta voda ali sok, v topljivem stroku – ta pa je primeren za uživanje. Uporabljen je bil tudi na londonskem maratonu, kjer so ga delili tekačem, ki so ga zaužili skupaj z vsebino in se tako osvežili brez ustavljanja in brez kozarca.

Še ena izmed njihovih rešitev je premaz za posodice za dostavo hrane, ki so ga prav tako izdelali iz alg, imajo pa še številne druge rešitve proti morju plastike, ki je vsak dan večje. Posebno z epidemijo je dostava hrane postala del vsakdanjika, zato je vsaka trajnostna rešitev na tem področju korak v pravo smer.

Fotografije: Notpla

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč