NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

POMLADNI ZERO EMISSION® DNEVI LUMAR

Deli

Inovativna gradnja LUMAR – V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D 140 s paketom Elegance

V podjetju Lumar, inovatorju na področju montažne gradnje v Sloveniji, med 23. in 25. marcem 2023, pripravljajo številne aktivnosti in predstavitve trajnostnih tehnologij in rešitev na prvi slovenski certificirani aktivni hiši Lumar Primus-R 150 v Dragomlju in zaradi izjemno velikega zanimanja na hiši Primus-D 140 s paketom Elegance na Brezovici pri Ljubljani. V okviru ZERO EMISSION® DNEVOV LUMAR, bodo predstavili in prikazali celovite storitve na področju trajnostne gradnje in energetskega upravljanja doma. Vsi sistemi in rešitve so v hišah Lumar razviti in vgrajeni z mislijo na varnost, energetsko učinkovitost, enostavnost uporabe in visoko ugodje bivanja.

30 LET RAZVOJA IN INOVATIVNOSTI

Letos mineva 30 let od ustanovitve družinskega podjetja Lumar. Že zelo zgodaj so se usmerili v razvoj energetskih rešitev in konceptov, ki nudijo izjemno energetsko učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Tako so že leta 2007 zgradili prvo pasivno hišo, leta 2009 prvo plus energijsko hišo, leta 2013 pa še prvo aktivno hišo za poskusno bivanje, ki so jo leta 2019 nadgradili s prvo slovensko certificirano aktivno hišo.

Da je bilo njihovo razmišljanje že takrat vizionarsko, tehnološko inovativno in usmerjeno v prihodnost, potrjujejo današnji trendi gradnje. Večina Lumar hiš ima porabo
pod 15 kWh/m2a (pasivna hiša), sistem prezračevanja z rekuperacijo je postal del standardne opreme vsake naše hiše, hiše pa so ob tem tudi arhitekturno izjemno dovršene in pripravljene za nadgradnjo v energetsko neodvisne oz. samozadostne domove.

LUMAR HIŠA –TRAJNOSTNA TEHNOLOGIJA IN GRADNJA

 • Preplet trajnostne tehnologije Lumar in vrhunske arhitekturne zasnove.
 • Je povsem individualno prilagojena vašim idejam, željam in potrebam.
 • Je lahko pameten dom, ki skrbi za vašo varnost, udobje bivanja in energetsko učinkovitost.
 • Ima lahko vgrajeno sončno elektrarno s katero proizvedete več električne energije, kot je hiša potrebuje za svoje delovanje.
 • Ima lahko vgrajeno polnilno postajo s katero boste lahko viške električne energije uporabili za polnjenje električnega avtomobila.
 • Ima lahko vgrajen hranilnik električne energije, ki zagotavljajo napajanje električnih naprav v hiši tudi v primeru izpada električnega toka – je samozadostna.
 • Ima lahko vgrajen sistem za energetsko upravljanje doma (optiMOON), ki poskrbi za optimizacijo shranjevanja in porabe zelene energije v gospodinjstvu.
 • Je lahko opremljena z digitalnim dvojčkom, kjer so na voljo vse ključne informacije o trenutnem stanju v prostorih, vsa dokumentacija je zbrana na enem mestu, obveščeni pa ste tudi o vzdrževalnih delih, s konkretnimi navodili in še mnogo več.
 • Je pripravljena za integracijo v skupnost in energetsko verigo.
 • Je energetsko izjemno učinkovita in lahko zanjo pridobite nepovratna sredstva Eko sklada.

LUMARJEVI KONCEPTI GRADNJE V ŽIVO

Z željo, da pridobite čim več informacij o montažni gradnji in novih konceptih ter tehnologijah, bodo vsak dan s svojimi strokovnjaki in partnerji spregovorili o različnih temah. Veliko rešitev boste lahko tudi preizkusili V ŽIVO.

PROGRAM:

Četrtek, 23.3.2023, Dragomelj

Tema dneva: »Lumar arhitektura in trajnost«

 • nove izpeljanke kataloških hiš Lumar,
 • individualnost, prilagodljivost, koncept dela hišnega biroja.

Petek, 24.3.2023, Dragomelj

Tema dneva: »Lumarjeva trajnostna tehnologija gradnje«

 • Koncept Lumar Zero Emission Living®, trajnost, okolje, energija, ugodje bivanja,
 • Lumar iQWood – masivni konstrukcijski sistem brez lepila,
 • Pametni dom Lumar, Moon,

Sobota, 25.3.2023, Brezovica pri Ljubljani

Tema dneva: »Zero Emission Tour« na hiši Lumar Primus-D s paketom Elegance

Hiša Lumar Primus-D 140 s paketom Elegance je zgrajena na skrajno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Prostori se odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle bivalne prostore in povezavo z naravo. Predstavljena hiša ima v pritličju obrnjene bivalne prostore (L-tloris). Dinamika, eleganca in zmerna zadržanost oblik so vodila k izoblikovanju paketa Elegance, namenjenega vsem, ki si želijo z arhitekturo objekta preseči ustaljene okvire in diskretno izražati svobodne nazore. Paket zajema vogalno stekleno zasteklitev z integriranim stebričkom in vodoravno oblikovane podolgovate okenske odprtine v nadstropju.

Je energetsko izjemno učinkovita in lahko zanjo pridobite nepovratna sredstva Eko sklada

IZJEMNA PONUDBA ZA 30 LET

Predstavljena ponudba ob 30. obletnici podjetja je njihova vizija in odgovor na trajnostne in okoljske izzive. Z nakupom Lumar hiše boste dobili tehnologijo prihodnosti z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicije skozi celoten življenjski cikel. Posebno ponudbo ob jubileju so pripravili tudi za vse kupce individualno zasnovanih hiš, naj si bodo zasnovane v njihovem arhitekturnem biroju ali jih pripravijo arhitekti po vaši izbiri. Lumarjev arhitekturni biro je pripravil tudi nove prilagoditve in izvedenke izjemno priljubljenih hiš Varius, Vivus in Atractivo, ki so sedaj na voljo v še več velikostih. V Lumarju ponujajo tudi hiše grajene z masivno naravno konstrukcijo iQwood. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood (zunanje in notranje stene).

NASVETI STROKOVNJAKOV

Naši strokovnjaki bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja v zvezi s filozofijo, gradnjo, bivanjskim ugodjem in energetsko učinkovitostjo Lumarjevih hiš ter možnostmi pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Povabili so tudi stalne strokovnjake s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Lumar. 

Vstopite z Lumarjem v svet inovativne in varčne gradnje prihodnosti, ki predstavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. V četrtek in petek jih obiščite na vzorčni hiši Lumar Primus-R 150 v Dragomlju in si v živo oglejte zadnje trende trajnostne gradnje, v soboto pa na hiši Primus-D 140 s paketom Elegance na Brezovici pri Ljubljani. Lumarjevi strokovnjaki bodo za vas na voljo med 13.00 in 18.00 uro, v soboto med 9.00 in 16.00 uro. Dobrodošli v svetu Lumarjeve inovativne trajnostne gradnje. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč