NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Airbnb z natečajem za arhitekte: sklad težak kar 10 mio dolarjev za najbolj nenavadne nastanitve

Airbnb z natečajem za arhitekte: sklad težak kar 10 mio dolarjev za najbolj nenavadne nastanitve

Deli

Airbnb je objavil natečaj za arhitekte in oblikovalce, da išče najbolj nenavadne nastanitve na svetu in bo pomagal pokriti račune za njihovo gradnjo s svojim skladom v višini 10 milijonov dolarjev. Natečaj se imenuje kar “omg!”, saj si pri podjetju resnično želijo edinstvenih in popolnoma drugačnih nastanitev.

OMG! sklad je odprt natečaj, v katerem bo 100 zmagovalnim kandidatom prejelo 100.000 $ za gradnjo svojega nenavadnega stanovanja. Tako se lahko arhitekti, oblikovalci in mojstri, prijavijo da predložijo svojo vizijo v obliki »načrtov in videa«. Strokovna komisija bo ideje ocenila glede na njihovo izvirnost, izvodljivosti, izkušnjo gostov ter seveda tudi trajnost. Prijave sprejemajo do 22. julija 2022 — na tem spletnem naslovu.

Natečaj oblikuje naraščajoči trend fleksibilnega življenja, ki se je pojavil v zadnjih dveh letih. Posledično popotniki iščejo najbolj nepričakovane prostore. Prejšnji mesec je podjetje predstavilo svojo novo funkcijo platforme Airbnb Categories, ki kontekstualno organizira nastanitve po slogu in vrsti, tako da je iskanje več kot le vnos lokacije in datumov v iskalno polje. Številne kategorije tako lahko vključujejo deskanje, kampiranje, in seveda kategorijo OMG! Ta kategorija je določena za najbolj neverjetna počitniška stanovanja.

V OMG kategorji je dodanih več kot 30.000 nastanitev! Od uvedbe kategorije prejšnji mesec pa Airbnb išče še 100 novih. Prijave na javni natečaj bo pregledala ocenjevalna komisija oblikovalskih organov, ki premikajo meje, vključno z Iris Apfel, arhitektom Takanabe Koichijem in Airbnb OMG! oddelkom.

Oznake: