NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Domači spa

Deli

Prostorne, prijetne kopalnice, ki spominjajo na spajevske centre, so ena zadnjih smernic pri opremljanju. Naj bo v zahodnjaškem ali azijskem slogu, sodobna kopalnica je namenjena razkošnemu uživanju v udobju lastnega doma. Občasno se iz interjerja delno ali v celoti premakne v zunanjost, s čimer nastanejo harmonični prostori, polni zelenja in bogate naravne osvetlitve.

Poenotite barvno lestvico

Nežna sivina, mehki kremni odtenki, bogate barve lesa… Pri izbiri barve se vprašajte, kakšen občutek naj vzbuja kopalnica. Za čist, razkošen videz izberite sijočo belino, če si želite zasebnosti, pa vanjo vnesite temnejše odtenke. Ne glede na to, ali je barva zelena, siva, rjava ali modra, boste z enotno barvno lestvico ustvarili občutek urejenosti in elegance, ki prevladuje v spajevskih centrih. Poleg izbire kopalniške keramike in pohištva ne pozabite na barve brisač. Ker so v kopalnici opazen vizualni element, vložite v kakovosten komplet, ki se bo skladal s preostankom prostora.

Uporabite elegantne dodatke

Za hitro osvežitev in rdečo nit, ki bo nežno povezala celoten prostor, uporabite drobne dodatke v enakem materialu. Armature, ročaji, okvirji, pladnji in obešalniki naj bodo v zlatem, črnem ali srebrnem odtenku. Če pri opremljanju radi sledite modi, se lahko odločite tudi za pastelno rožnate, modre ali zelene dodatke, ki bodo delovali bolj drzno in igrivo. Korak dlje greste lahko še z izbiro radiatorja v nestandardni barvi. Ta bo v skladni ali kontrastni barvi na steni učinkoval izbrano in izvirno.

Premišljeno umestite svetila

Idealna kopalnica ima več slojev različne svetlobe. To pomeni uporabo več svetlobnih virov, ki ustvarijo uravnoteženo osvetljen prostor. Za jutranje zbujanje in osebno higieno je potrebna močna, enakomerna bela luč, ki posnema naravno svetlobo. Intimno spajevsko izkušnjo pričarajte z zatemnjenimi lučmi v toplem odtenku. Če je menjava svetil prevelik poseg v trenutno stanje, si lahko pomagate tudi z uporabo sveč. Z migetajočimi plameni bodo gotovo pripomogle k sprostitvi in izboljšanju razpoloženja po napornem dnevu. Pri osvetlitvi prostora imajo pomembno vlogo tudi senčila ali zavese, ki podnevi zastirajo notranjost pred pogledi in razpršijo svetlobo.

Dodajte naravne elemente

Hiše dobrega počutja s panoramskimi pogledi na pokrajino in materiali v interjerju pogosto vzbudijo občutek stika z naravo. To lahko dosežete tudi v domači kopalnici z dekoracijami iz rečnih kamnov, umestitvijo rastlin in naravnimi lesenimi dodatki. Rastline bodo poleg izboljšanja razpoloženja pripomogle tudi k čistejšemu zraku in prijetnejšim vonjavam. Bogato razraščeno monstero lahko s pomočjo neopaznih nosilcev napeljete nad stekleno steno prho ali ogledalo. Vrh omarice postavite slap vitic, ki se bodo razraščale navzdol. Na okensko polico postavite cvetoče orhideje.

Spraznite površine

Načelo minimalizma je uporabno zlasti v kopalnici, ki naj bi bila poleg kuhinje najčistejši prostor v domu. Manj razstavljenih predmetov olajša čiščenje, saj površine zlahka obvladate z enim gibom roke, pa tudi misli so bistrejše. Poznate tisti osvobajajoči občutek, ko po dolgem času pospravite prenatrpan prostor? Poleg praznih površin se navlake znebimo tudi s premišljeno organizacijo vsebine omaric. Opremite se z nekaj košarami in razdelilniki predalov ter se znebite pozabljenih krem, ki se zagotovo skrivajo v temnih kotičkih. Nato razporedite kozmetične pripomočke po namenu in pogostnosti uporabe. Obljubimo, da vam bo to prihranilo veliko časa in sivih las v prihodnosti.

Izkoristite atrij ali teraso

Če vaš dom dopolnjuje dovolj velika zunanja površina, lahko tja umestite masažno kad. Za več zasebnosti okrog nje zasadite visoko rastlinje ali postavite ograjo. Razmislite tudi o gradnji nadstreška, če je objekt na območju z veliko padavinami. Kad je lahko samostoječa ali vgradna, obliko in postavitev pa izberemo glede na proračun, mesto postavitve in funkcijo. Poleg tega je pomembno, da je zlahka dostopna in da jo umestimo na podlago, ki ob izlivu vode ostane nedrseča.

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč