NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Javno središče po zgledu zgodovinskih lepot mesta

Javno središče po zgledu zgodovinskih lepot mesta

Deli

Nekoč je bilo mesto Middelkerke v Belgiji majhna, zaspana ribiška vasica, obdana z naravo. Z leti so naravne lepote nadomestili asfalt, steklo in moderne zgradbe, zato se je skupina arhitektov in urbanistov biroja Delva odločila obnoviti prvotno pokrajino s tem premišljenim projektom.

Zasnova stavbe Venue Building Middelkerke je prejela mednarodno nagrado za arhitekturo, najstarejšo in najprestižnejšo svetovno nagrado na tem področju. Obala v njeni neposredni bližini bo obnovljena v prvotno pokrajino sipin, okrepljen bo tudi obstoječi morski nasip.

V objektu bodo svoj prostor dobili igralnica, restavracija, hotel, prireditveni prostor in podzemna garaža. S tem bodo z ulic umaknili avtomobile in v ospredje postavili naravo.

Nov javni trg, zgrajen okrog obstoječe javne zelene površine, bo sedaj postavljen v ospredje. Predstavljal bo stičišče mesta in plaže ter ustvaril zanimiv javni prostor z vodnimi elementi in peščenimi žlebovi.

Sam objekt bodo gradili ukrivljeni leseni tramovi, arhitekti pa so v zasnovo vključili čim več materialov, ki jih bo v prihodnosti mogoče reciklirati. Stavba se ne bo le poklonila pokrajini, temveč ji bo povrnila nekdanji sijaj in jo počastila s prelepimi, uporabnimi javnimi površinami.

Fotografije: DELVA

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč