NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kosi in partnerji: grafična igrivost sodobnega ambienta

Kosi in partnerji: grafična igrivost sodobnega ambienta

Deli

Konvencijski center Tehnolev je netipično umeščen v nekdanji avtomobilski salon. Obstoječ prostor je bil zasnovan z zelo visoko nosilnostjo, pri prenovi pa je bila ključna fleksibilnost tlorisne razporeditve za bodoče uporabnike.

Arhitekti so se odločili za tloris s tremi manjšimi in eno večjo predavalnico, celoten interjer pa se lahko pretvori v en sam velik, odprt prostor, namenjen večjim dogodkom. Potrebe naročnika so projektanti dosegli z uporabo odsevnih, zložljivih tehničnih zidov in valovite zavese z igrivim grafičnim vzorcem. Vse to omogoča različne tlorisne razporeditve s fleksibilnim ambientom.

V prvi vrsti je prostor zasnovan kot galerija – definirajo ga jasne beline in umetniška dela Jureta Markote. Zavesa in talna obloga služita kot platno za umetniško grafiko z naslovom »Doodle«. Osrednji motivi grafičnega dela so spontane vsakodnevne skice, ki ponavadi nastajajo, kadar so umetniki odsotnih misli. Pojavljajo se v kotih zvezkov, na odtrganih kosih papirja in podobnem. Kompozicijo končnega dela gradijo dela naključnih umetnikov, kar opazovalcu ponudi vpogled v podzavestno ustvarjalnost človeka, ki na duhovit način naslavlja in bogati prostor.

Lokacija: Ljubljana

Naročnik: zasebni

Leto: 2019

Površina: 315 m2

Projektanti: Ognen Arsov, Ana Kosi, Žiga Rošer, Barbara Žunkovič 

Umetniška grafika: Jure Markota

Kolaž: Sara Škarica

Fotografije: Janez Marolt

Oznake: