NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Odprtje največje tovarne za obdelavo PVC profilov v tem delu Evrope

Odprtje največje tovarne za obdelavo PVC profilov v tem delu Evrope

Deli

Deceuninck, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev PVC profilov, je v Donji Bistri na Hrvaškem pred dnevi odprl nov poslovno-proizvodni obrat, ki je tudi največja tovarna za obdelavo PVC profilov v tem delu Evrope, naložba pa je vredna skoraj 7 milijonov evrov.
S tem je Deceuninck, ki je doslej deloval na treh ločenih lokacijah na Hrvaškem, na enem mestu združil vse poslovne procese, od skladišča in proizvodnje do upravljanja in administracije.

Notranjost novega proizvodnega obrata Deceuninck na Hrvaškem

Uradne otvoritve se je poleg vodstva in zaposlenih v Deceuninck Hrvaška udeležil tudi belgijski veleposlanik Belgije na Hrvaškem, Nj.E. Nicolaas Buyck, ki je poudaril, da je ta velika investicija belgijskega podjetja na Hrvaškem dodatna potrditev močnih vezi med Hrvaško in Belgijo na gospodarskem področju.

»Deceuninck je v več kot 80 letih poslovanja zrasel v globalno prisotnega proizvajalca. Poleg evropskega trga, kjer ustvarimo polovico prihodkov, smo že skoraj 30 let prisotni na trgih ZDA in Kanade, pomemben trg pa je Turčija, ki je tudi središče izvoza na vzhodni trg, saj tudi Južna Amerika. Začetek poslovanja na Hrvaškem pred 20 leti je bila izjemna poslovna odločitev, danes pa naše partnerje v regiji in Italiji oskrbujemo iz Zagreba. Odprtje novega objekta, poenotenje vseh poslovnih procesov, najsodobnejša oprema in izkušnje naših zaposlenih bodo omogočili nadaljnjo rast tega za nas pomembnega trga,« je povedal Bruno Humblet, izvršni direktor skupine Deceuninck.

Vsako leto Deceuninck v svojih proizvodnih obratih nanese več kot 8 milijonov metrov folije na PVC profile, ki jih izvozi na trge po vsej Evropi.

Josip Klasić, Nj.E. Nicolaas Buyck in Bruno Humblet v novi tovarni Deceuninck

»Naša nova tovarna v Donji Bistri, ki se razteza na kar 17.000 m2 površine, bo omogočila nadaljnje povečanje zmogljivosti na 11 proizvodnih linij, večjo učinkovitost, a tudi hitrejšo in boljšo dostavo več kot 500 partnerjem v Evropi. Povečanje proizvodnih zmogljivosti pomeni potrebo po dodatnem zaposlovanju. Na Hrvaškem trenutno zaposlujemo 160 sodelavcev, do konca leta pa načrtujemo še dodatnih 40 zaposlitev,« je povedal Josip Klasić, regionalni direktor Deceunincka.

Deceuninck poleg kakovosti svojih izdelkov, sodobnega in inovativnega dizajna namenja posebno pozornost varovanju okolja in trajnostnemu poslovanju. Zato je nova tovarna zgrajena v skladu z najsodobnejšimi zahtevami trajnosti, s čimer so vgrajeni najsodobnejši materiali in naprave, ki varčujejo z energijo in ne onesnažujejo okolja, zato je prejela energetsko izkaznico A+. Poleg tega je v načrtu izgradnja lastne sončne elektrarne v proizvodni hali.

Josip Klasić, Nj.E. Nicolaas Buyck, Bruno Humblet.

Začetki Deceunincka segajo v leto 1937, ko je Benari Deceuninck začel s proizvodnjo gumbov, pasnih zaponk in raznih izdelkov iz plastičnih folij. Danes je Decuninck med tremi največjimi svetovnimi proizvajalci PVC okenskih in vratnih profilov ter vrhunskih talnih oblog. Sedež podjetja je v Belgiji, Deceuninck pa proizvaja v 17 državah in svoje izdelke dostavlja v 90 držav po svetu. Skupaj na svetu zaposluje kar 3709 ljudi.

Na ravni skupine je Deceuninck v letu 2022 dosegel skupno 974,1 milijona evrov prihodkov. Hrvaška podružnica podjetja Deceuninck na Hrvaškem je bila odprta leta 2004, prihodnje leto pa bo obeležila 20 let uspešnega poslovanja.

Na Hrvaškem trenutno zaposlujejo 160 sodelavcev, do konca leta pa načrtujejo še dodatnih 40 zaposlitev.
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč