NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Predmestno zatočišče za sodobno družino

Predmestno zatočišče za sodobno družino

Deli

Ljudje so od začetka pandemije v velikem številu pobegnili iz mest na mirnejša območja, v objekte z večjimi kvadraturami, bližje naravi. Navadno sezonske lokacije so postale kraji stalnega bivanja, saj mnoga podjetja še naprej dopuščajo delo na daljavo. Majhno mestece Sag Harbor v New Yorku je postalo eno teh zaželenih krajev.

Studio Up je zasnoval Harbour Hideaway kot enodružinsko hišo na vogalni parceli. Zaradi svoje lokacije na širokem kotu ulice so orientacijo objekta obrnili tako, da njegovo pročelje gleda proti zadnjemu kotu dvorišča, kar omogoča zasebnost in enostaven pretok notranjeva bivanja v zunanji prostor.

Vertikalne letvice iz črne cedre dramatično ovijajo strukturo po celotni etažni višini, okna s črnim okvirjem na notranji strain pa uokvirjajo poglede na okoliško naravo. Okna po meri so omogočila, da je zadnja stran objekta v celoti zastekljena, s čimer so ahitekti v spalni del povabili jutranje sonce. Široka okna obenem dajejo občutek odprtosti, zato prostori izgledajo veliko večji od dejanske kvadrature.

Sprednji del hiše ima v pritličju zaslon za večjo mero intimnosti, saj je obrnjen na ulico. Ker parcela ni imela neposrednega pogleda na vodo, je studio Up na streho umestil razgledno teraso, ki naročnikom omogoča uživanje ob pogledu na pomirjujočo gladino.

Interjer definirajo potemnjeno jeklo, svetel les in nevtralne barve. Tri etaže so povezane z masivnim lesenim stopniščem, obdanim z navpičnimi lesenimi elementi, ki pogled odpirajo navzgor.

Fotografije: Alan Tansey, Steven Russell in Julian Bracero

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč