NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Preudarno zasnovan vikend v češkem hribovju

Preudarno zasnovan vikend v češkem hribovju

Deli

83 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki se nahaja v novi stavbi v gorah Jizera na Češkem, je nastalo po načrtih biroja Markéta Bromová architekti.

Tlorisna razporeditev je razdeljena na dnevne prostore s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, zasebni del pa vključuje tri spalnice, nanizane drugo ob drugi vzdolž hodnika. Takoj ob vstopu je jasno, da je tristranski kamin osrednja točka celotnega stanovanja. Njegova glavna značilnost je posebna zelena keramika, v katero je odet.

Ob kaminu se nahaja vgradna sedežna garnitura v obliki črke U s svetlo sivimi blazinami, popolna za uživanje ob prijetnih plamenih na kurišču. Na steno je montirana luč Flos 265, ki primerno dopolnjuje linije prostora in se vanj brezhibno vklopi. Strop je oblečen v temne lesene plošče, s katerimi so arhitekti ustvarili topel kontrast nevtralni talni oblogi.

Pravokotna jedilna miza s klopjo in vrsto stolov zlahka sprejme veliko družino, nad njo pa se nadaljuje leseni strop, ki je rdeča nit tega interjerja. V enakem materialu so izvedene še kuhinjske omarice ter jedilna klop.

Majhna kvadratura ponuja posebne izzive, sploh kadar je naročnik velika družina. Arhitekti so, denimo, problem spanja rešili z vgradnimi pogradi, ki z lesenimi pregradnimi letvicami nudijo dobro mero zasebnosti. Dve postelji sta dvignjeni na ploščad, pod njima pa se nahaja še raztegljiv kavč.

Interjer je lepo zaključena celota iz prvinskih materialov, ki na svoj način spominja na stara kmečka bivališča. Z nevsiljivimi linijami in nevtralnimi barvnimi toni je resnično izvrsten prostor počitka, kjer si naročniki lahko oddahnejo od hitrega, sodobnega življenjskega sloga.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč