NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Z barvami JUPOL prenovili avlo postojnske porodnišnice

Deli

Družba JUB je v mesecu maju s svojimi barvami iz družine JUPOL in v sodelovanju z ljubljanskim območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS Ljubljana) podprla vodstvo postojnske porodnišnice ter društva Slojenčki, ki sta si že vrsto let prizadevala polepšati glavni vhod in prenoviti veliko avlo v pritličju porodnišnice Postojna. Dela so deset dni v maju izvajali izkušeni slikopleskarski mojstri iz podjetja Dipex, svojo podporo Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna pa so izkazali tudi Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana in Primorska-Notranjska ter Združenje veteranov mesta Ljubljane 90-91. Slovesne prireditve, ki je pred vhodom v porodnišnico potekala 23. maja, se je poleg župana Občine Postojna Igorja Marentiča in podžupanje Občine Pivka Majde Godina udeležil tudi predsednik Zveze veteranov vojne Slovenije Ladislav Lipič s soprogo, pridružili pa so se mu tudi drugi vidni predstavniki veteranskih organizacij in lokalne skupnosti ter mediji.

Nagovora direktorja postojnske porodnišnice Aleksandra Merla in predsednika ZVVS Ladislava Lipiča, na zadnji fotografiji  postojnski župan Igor Marentič in pivška podžupanja Majda Godina v družbi z dr. Merlom in dr. Natašo Tul Mandić

Na slovesnosti sta se družbi JUB in vsem sodelujočim podpornikom in izvajalcem za njihov doprinos in družbeno odgovorno vlogo toplo zahvalila direktor porodnišnice Aleksander Merlo, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, in predsednica društva Slojenčki, ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ki nad povsem osveženim ambientom nista skrivala navdušenja: ”Vhodna avla je zdaj res čudovito prenovljena, v prijetnih in lepih, skoraj belih odtenkih, ki so poživili te skupne prostore naše porodnišnice in bodo v veliko zadovoljstvo tako našim uporabnicam kot zaposlenemu osebju. Družbi JUB, ki je nam je preskrbela svoje kakovostne barve, mojstrom slikopleskarjem, ki so izvajali dela, in Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, ki je letos skupaj z nami obeležila 30-letnico svoje ustanovitve, se za to lepo darilo, prizadevnost in odlično sodelovanje iskreno in od srca zahvaljujemo.”  

Ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., nad povsem osveženim ambientom ni skrivala navdušenja.

Ljubljanski slikopleskarski mojstri so pod vodstvom mentorja Dušana Presetnika z deli začeli v prvi polovici maja in najprej z JUB-ovimi osnovnimi premazi in izravnalnimi masami poskrbeli za sanacijo poškodovanih in vlagi izpostavljenih površin, zatem pa se lotili še prenove stenskih in stropnih površin v pritličju z visokim stopniščem, ki so bili nazadnje prenovljeni pred več kot desetletjem. Za barvanje skoraj 2.000 kvadratnih metrov površin je JUB, ki je pri humanitarni prenovi 12 sob za mamice in novorojenčke v porodnišnici sodeloval tudi lani, tokrat namenil več kot 200 litrov visoko kakovostnih barv JUPOL Latex in JUPOL Gold v pastelnih, sivo belih odtenkih, ki jih je za izboljšanje počutja tako obiskovalcev kot osebja izbralo medicinsko osebje iz porodnišnice, na čelu z glavno medicinsko sestro Jano Čelhar.

Vodja humanitarne akcije Dušan Presetnik v družbi s predsednico društva Slojenčki Natašo Tul Mandić ob odkritju spominske plošče v avli porodnišnice.


Med prenovo so v porodnišnici 12. maja slovesno obeležili tudi mednarodni dan medicinskih sester, ki skupaj z babicami igrajo ključno vlogo pri zdravstveni obravnavi porodnic, po končani slovesnosti pa 23. maja v avli ob dvigalu v bližini recepcije odkrili še spominsko ploščo, ki bo obiskovalce spominjala na ta humanitarni dogodek in vse podpornike, ki so omogočili njegovo izvedbo. Slikopleskarski mojster in predsednik OZVVS Ljubljana Dušan Presetnik je ob tej priložnosti še enkrat izpostavil ključno vlogo vseh treh ljubljanskih veteranskih organizacij in se za odlično sodelovanje in podporo zahvalil družbi JUB, ki je s svojimi kakovostnimi izdelki znova podprla prenovo postojnske porodnišnice.

Fotografije: arhiv JUB

Oznake: