NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

10 daril za ljubitelje dizajna

Deli

Vsi poznamo vsaj eno osebo, ki obožuje dizajn. Ceni, kako so stvari narejene, kdo jih je izdelal, uporabljene materiale, njihovo kakovost… Opazi vse do najmanjšega detajla. Takšnim je včasih najtežje kupiti darila, ker jih resnično želimo razveseliti. Za estete v vašem življenju smo zato zbrali deset sodobnih, dizajnerskih daril na višjem nivoju.

Etui za kartice Bao Bao, Issey Miyake

Če poznate koga, ki rad pogosto menja denarnico ali ima vedno pri roki nekaj majhnega za shranjevanje kartic, je ta ikoničen etui v geometrijskem vzorcu izvrstna izbira.

Vodni set Twenty Tank, Tom Dixon

Ta omejena izdaja je odlično darilo za vse, ki radi gostijo svoje prijatelje ali razstavljajo lepe predmete v vitrinah. Vsak kos te kolekcije je ročno poslikan s platino, kar poskrbi za edinstven videz in igrivo noto dizajna.

Halja Alma, Block Shop

Ročno potiskana, nebeško mehka halja, ki bo v še tako pust dan vnesla pisano veselje v slogu Bauhausa. Oblikovana po navdihu del umetnice in oblikovalke šole Bauhaus, Alme Siedhoff-Buscher.

Škarje Chroma Primary, Craighill

Kdo ne obožuje pisarniških dodatkov, še posebej, če so v eni od primarnih barv? Nekaj ​​je na tem, da imaš v lasti lep par škarij. Čeprav to morda ni nekaj, kar bi kupili sebi, si predstavljajte, kako vesela bi jih bila tista ustvarjalna oseba v vašem življenju – tista, ki vedno nekaj riše, reže in lepi.

Komplet posodja Hellerware, Massimo Vignelli

Hellerware je kolekcija jedilnega servisa iz melamina, ki jo je oblikoval Massimo Vignelli v 60. letih. Medtem, ko je bil prvotno na voljo samo v svetlo rumeni, je sledila še bela in druge barve. Hellerware so sčasoma prenehali iz proizvajati, vendar je še vedno mogoče najti rabljenega. Letos bo podjetje ikonični servis vrnilo v proizvodnjo, trenutno ga lahko kupite v predprodaji. Je izvrstno darilo za tiste ljubitelje dizajna, ki se nagibajo k nostalgiji, ali tiste, ki obožujejo čiste, minimalistične kose.

Vžigalnik Portal Lighting, Tetra

Za prijatelja, ki prinaša svetlobo v vaše življenje. Na voljo je v dveh barvah in je nepogrešljiv pripomoček za osebo, ki rada prižiga sveče ali kadila.

Pladenj Spectrum, Fundamental.Berlin

Oblikovalski kos iz nerjavnega jekla se ponaša z 210 možnimi barvnimi kombinacijami. Njegova oblikovna zasnova je preprosta, zaradi česar je izvrsten za odlaganje ključev, denarnice ali drobiža.

Kako živeti s predmeti, knjiga

Delo ustanoviteljic Sight Unseen, Jill Singer in Monice Khemsurov, je namenjeno tistim, ki iščejo bolj dostopen pristop k interjerju skozi predmete. Par s praktičnimi nasveti vodi bralca pri izbiri pohištva in drugih predmetov za dom ter ponuja drugačno perspektivo potrošniški kulturi ponavljajočih se interjerjev.

Prstan Cage Ring Double, Röyksopp za podjetje Tom Wood

Prstan, zasnovan v sodelovanju med norveškim glasbenim duom Röyksopp in znamko nakita Tom Wood, je drzen in opazen, a prefinjen kos, ki si ga bo z veseljem nadel vsak ljubitelj dizajna in umetnosti. Njegov videz lahko lastnik spreminja z dodajanjem obročkov in trakov, ki jih umesti v reže.

Vaza Hex, BZIPPY za Areaware

BZIPPY je znan predvsem po svojih keramičnih izdelkih, v sodelovanju z Areaware pa je zasnoval svoj prvi stekleni kos. Zložena šesterokotna telesa se s svojim dizajnom poklonijo brutalizmu, kar rezultira v edinstvenem kosu dekorja, ki služi svojemu namenu tako prazna kot polna cvetja.

Fotografije: arhiv proizvajalcev

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč