NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Yamaha v svetu računalniške opreme?

Yamaha v svetu računalniške opreme?

Deli

Yamaha je zasnovala računalniški miški po navdihu motocikla in inštrumenta. ⠀⠀

Projekt z naslovom »Two Yamahas One Passion« je skupno delo Yamahe in Yamahe Motor Co. Oba oddelka japonskega podjetja sta sodelovala pri konceptualizaciji dveh različnih računalniških mišk. Prva je oblikovana kot pihalo, katerega oblika sledi toku elektronov na tiskanem vezju, skritem v miški. Predstavljena je v medeninastem finišu, ki spominja trobento ali pozavno, z ergonomskimi rjavimi točkami ob straneh in batnimi ventili kot klikerji. Hitrost, število pomikov, intervale klikov in druge funkcije, ki so sicer prilagodljive le v operacijskem sistemu osebnega računalnika, naj bi se prilagodile z gumbi, ki se nahajajo kar na sami miški.

Druga miška ima namesto tradicionalne strukture obliko okvirja, podobnega motorju. Po navdihu stopalke za plin osebnega plovila (vodnega skuterja) ali terenskega vozila je kliker zasnovan tako, da ima obliko ročice, posnema pa tudi njene gibe. Miško naj bi upravljali s pritiskom levega in ​​desnega klika med premikanjem ročice.

Ne pričakujemo, da bo ta, brezhibno zasnovan konceptualni projekt kmalu zaživel, vsekakor pa je zabavno, da se tudi priznana podjetja lotevajo tovrstnih izzivov.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč