NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Arhitekturna nagrada za nov dentalni center

Arhitekturna nagrada za nov dentalni center

Deli

Priznan slovenski arhitetekt Jure Kotnik je prejel nagrado Big SEE za interier zobne ordinacije. Novi prostori dentalnega centra Tatalović v Krškem so zasnovani tako, da notranje oblikovanje vseskozi odseva glavne lastnosti naročnika ter odlike njegovega dela, kot so sodobnost, estetika, čistoča, tehnološka dovršenost in natančnost. Vsaka izmed naštetih teh lastnosti se namreč zrcali v načinu oblikovanja in tako skozi prostor priča o usmeritvi in identiteti naročnika. Prostori so celostno zasnovani v sodobnem stilu, ki je očiščen nepotrebnih elementov in na eni strani omogoča popolno na delo po drugi strani pa s posameznimi elementi skozi material ali osvetlitev delujejo sproščujoče in omogočajo boljšo izkušnjo, tako zaposlenim in obiskovalcem. Posebna skrb je namenjena tako naravno kot umetni osvetlitvi. Slednja je po eni strani direktno usmerjena za delo, po drugi strani pa je pritajena in na ta način sprošča pacienta.

Foto: Janez Marolt