NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Biti kot voda

Deli

Be water je dekorativna svetilka, ki v prostor vnaša vizualno prisotnost te, življenjsko potrebne spojine.  

Ko jo opazujete, se vaš um osredotoči na gibanje in mu sledi. Gibanje se ponavlja in z repetitivnostjo ustvarja meditativno vzdušje, kar prispeva k sproščenosti in dobremu počutju opazovalca. Svetloba se lomi skozi deformiran valj iz borosilikatnega stekla, ta se vrti okrog svoje osi s pomočjo motorja ter ustvarja neprekinjeno projekcijo nihajočih svetlobnih žarkov.

»Ta učinek je mogoče ustvariti s klasičnimi projekcijami, vendar je težko preprečiti sence ljudi. Da bi to preprečili, je potrebno zmanjšati razdaljo med virom in tarčo. Ugotovil sem, da je valj tista oblika, ki jo potrebujemo. Zaobljena površina se obrača okrog svoje osi, ko jo postavimo vzdolž stene, dobimo kontinuiteto,« pravi Fernando Correa, ustanovitelj podjetja Waw Collection. Končni učinek je takšen kot odsev sončne svetlobe, ki se razbija na vodni gladini in ustvarja plesoče vizualne igre.

Svetilka je sestavljena iz motornega elementa, nosilnega modula iz anodiziranega aluminija z LED svetlobnim virom in valja iz cilindričnega borosilikatnega stekla z ročno izdelano nepravilno površino, zaradi česar je vsak izdelek drugačen in unikaten.

»Navdih najdem v vsakdanjem življenju. Marsikaj v naravi me inspirira, pritegnejo me najpreprostejše stvari. Vedno me je privlačil pomirjujoč in hipnotičen učinek, ki ga ima sončna svetloba, ko se odbija od premikajoče se vodne gladine ob navpičnih stenah, zlasti pod mostovi.« pojasnjuje Fernando.

Fotografije: Riccardo Bertoni

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč