NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Dom v Vietnamu z več kot 300-letno zgodovino

Dom v Vietnamu z več kot 300-letno zgodovino

Deli

Posest v Vietnamu, kjer že tri generacije živi ista družina, se ponaša s prelepo ruralno okolico.

Naročnika, 70-letni par, sta želela z zasnovo spoštovati podeželsko pokrajino okoliške vasi, se pokloniti vzdušju ruralnega okolja in ustvariti prostor za družinska srečanja. Naravo, zgodovino in potrebe investitorjev so arhitekti združili v sodoben dom, poln široko odprtih prostorov.

Vila Nôm, ki so jo zasnovali arhitekti PAK, spodbuja popolno povezanost z naravo. Okoliško rastje funkcionira kot del interierja, saj so arhitekti v vse prostore umestili velika okna, ki v notranjost vabijo naravno svetlobo.

Dom je razdeljen na dva dela, dnevnega in spalnega. Območji sta ločeni z osrednjim vrtom in povezani z dolgim hodnikom. Poleg povezovalne, pa ima osrednji vrt tudi prezračevalno vlogo, s čimer so projektanti izboljšali energijsko podobo stavbe.

Pri izbiri materialov so se za rustikalen videz oprli na surovi beton, les in kamen. Velike zasteklitve zagotavljajo pogled na dvorišče in zunanji svet ter čudovito združujejo naravo s človeškim delom. Notranjost je napolnjena z lesom, ki oblit z zahodnim soncem v dom prinaša bogato toplino.

Stavba predstavlja prelepo zlitje zgodovine, narave in človekovih potreb v enem samem, harmoničnem objektu.

Fotografije: Trieu Chien

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč