NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

DOM24h – TEMELJI SO V ŽIVLJENJU NAJPOMEMBNEJŠI

Deli

DOM24h, postavljen na sedežu podjetja Marles v Limbušu, je vrhunski primer neto skoraj nič-energijske stavbe prihodnosti iz materialov z negativnim okoljskim odtisom. Popolnoma prilagojen novim bivanjskim standardom predstavlja vzorčno stanovanjsko stavbo predvsem zaradi nadpovprečnih inovativnih rešitev. Med njimi so številne integrirane že v same temelje.

SEISMIC temeljna blazina

»Vgrajena SEISMIC temeljna blazina je sistemska rešitev z odgovorom na izzive, ki jih postavlja sodobno temeljenje objektov. Sistem je bil razvit za potresno ogrožena območja, saj ima preverjeno nosilnost v izjemnem primeru dinamičnih obremenitev, hkrati pa lahko nudi tudi zaščito pred plinom radonom,« pojasnjujejo v podjetju Fibran, ki se uvršča med vodilne evropske proizvajalce toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS) najvišje kakovosti.

Vse odlike inovativnega temeljenja

»SEISMIC temeljna blazina je kompozit armiranobetonske temeljne plošče, toplotne izolacije in hidroizolacije, pri katerem so vsi sloji medsebojno trajno spojeni. Med ključnimi prednosti, ki jih prinaša uporabnikom, so:

·       nosilnost, prilagojena objektu

·       kontrolirano obnašanje podnožja stavbe

·       zagotovljena varnost inštalacijskih vodov v primeru potresa

·       ter zagotavljanje trajne energijske učinkovitosti temeljnega konstrukcijskega sklopa za najmanj 50 let

Pred prehajanjem plina radona je objekt varovan z dodatnim slojem zaščite, enako pred visoko podtalno vodo, sistemska rešitev pa omogoča še zaščito proti zmrzovanju zemljine brez izkopa do cone zmrzovanja.«

Z razlogom prva izbira pri temeljenju

Fibranova ANTIRADON temeljna blazina zagotavlja stabilnost in nosilnost, poleg tega pa varuje objekt pred vlago in nepotrebnimi toplotnimi izgubami. Predstavlja enostavno, hitro in cenovno ugodno izvedbo zanesljivega temeljenja za domove prihodnosti.

ZAKAJ VELJA DOM24h ZA DOM PRIHODNOSTI?

Tudi zaradi inovativnih rešitev globoko pod svojimi zidovi, velja DOM24h za tehnološko najnaprednejšo stavbo, ki bo začrtala razvoj celotne industrije prefabriciranih pametnih hiš.

Objekt DOM24h predstavlja trajnostni koncept gradnje vreden 15 milijonov, ki so ga v Marlesu zasnovali, postavili, razvili in opremili v sodelovanju z 12-imi najnaprednejšimi podjetji v Sloveniji. Namen projekta je predstavitev razvoja in demonstracija novega koncepta bivanja v domu, ki ga uporabljamo 24 ur na dan.

S svojo večnamensko zasnovo že v osnovi ločuje stanovanjski in poslovni del, s čemer uporabnikom omogoča ne le bivanje, ampak tudi opravljanje dela od doma in kakovostno preživljanje prostega časa. Je manifestacija našega znanja, pa tudi prizadevanj in izkušenj, ki smo jih za zadovoljevanje pričakovanj Marlesovih kupcev zbirali kar osem desetletij.

Ponosni smo, da lahko z njimi prezentiramo objekt, ki narekuje razvoj tehnoloških rešitev trajnostne in energetsko varčne gradnje.

Dom24h je uresničena vizija doma prihodnosti za vrhunsko bivalno doživetje.

Če želite izvedeti več o DOM24h, najdete na tej povezavi.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč