NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Draga & Aurel raziskujeta umetniški izraz sedemdesetih let

Draga & Aurel raziskujeta umetniški izraz sedemdesetih let

Deli

Za milanski teden oblikovanja 2023 se oblikovalski par že drugič vrača z novim projektom za Nilufar, umetniško in oblikovalsko galerijo v Milanu.

Space Couture je nova pohištvena kolekcija, ki z uporabo živih barv in odsevnih površin združuje elemente gibanja Op Art z vesoljskimi motivi. »V tej temačni dobi moramo biti lahkotni, brezskrbni in iskrivi. Z našim novim projektom za Nilufar želimo ustvariti pozitivne, svetleče vibracije,« pravijo pri Draga & Aurel.

Par je navdih iskal v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je oblikovanje definirala eksperimentalnost. Vključili so optične iluzije Op Arta, se zgledovali po ikoničnih psih iz »balonov« Jeffa Koonsa in drugih podobnih delih. Pričujoča kolekcija je zabavna in igriva, umestili pa bi jo lahko v katerokoli desetletje.

Naslonjač SABOT izgleda kot iz vesoljske dobe, zlahka bi ga našli v stanovanju Jetsonovih. Svetila BON BON so kot svetleči, pisani bonboni, ki so prvotno obstajali kot mize, nato pa gravitirali na stene v obliki luči. In nazadnje, smolnati steber CLAIRE LAMP je poklon delom Victorja Vasarelyja iz 60. in 70. let s svojo nagubano zunanjostjo, živahnimi barvami in popačeno geometrijo.

Ozadje sejemske instalacije vključuje po meri izdelane stenske obloge podjetja Wall&Deco, ki sta ga Draga & Aurel zasnovala s pisanimi potezami čopiča posebej za to priložnost.

Fotografije: Riccardo Gasperoni

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč