NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Folija za živila, izdelana iz krompirjevih olupkov

Folija za živila, izdelana iz krompirjevih olupkov

Deli

Dandanes marsikdo raje uporablja vrečke za večkratno uporabo, tekstilne prtičke in steklene posode za shranjevanje ostankov hrane v hladilniku, kot pa njihove plastične različice. Kljub temu lahko za trenutke, ko se življenje odvija prehitro, zdaj na trgu najdemo več kuhinjskih folij s certifikatom BPI, ki jih je mogoče v celoti kompostirati. Takšen je denimo For Good + Zefiro.

Folija For Good + Zefiro je izdelana z bioosnovanimi PBAT napravami, ki izpolnjujejo mednarodno priznane standarde za varno biološko razgradnjo v domačem ali komercialnem obratu za kompostiranje. Njeno embalažo je mogoče v celoti kompostirati in reciklirati, za ta namen pakiranju niso dodali rezila in tako ohranili embalažo brez plastike.

Great Wrap, avstralsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo biomaterialov, ponuja še eno alternativo živilski foliji, narejeno iz zavrženih krompirjevih lupin. Pakirana je v privlačno, zabavno posodo z vgrajenim rezalnikom. Great Wrap se biološko razgradi v samo 180 dneh in tako postane hrana za mikrobe na kompostu. To folijo lahko celo zaužijete, saj ni strupena ali kako drugače škodljiva.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč