NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Froc: Prilagodljiv otroški stolček, ki raste z vašim malčkom

Froc: Prilagodljiv otroški stolček, ki raste z vašim malčkom

Deli

Za razliko od tradicionalnih leseni otroških stolov, ki se trmasto oklepajo 40 let starega dizajna, je stolček Froc prava paša za oči. Pohvali se lahko z zelo dobrim minimalističnim in večkrat nagrajenim dizajnom, ki se odlično poda v vsak sodoben dom.

Froc je trenutno najbolj prilagodljiv lesen stolček na svetu, saj otroku lahko prilagajamo ledveni, nožni in sedalni del. Vaš malček ga lahko začne uporabljati takoj, ko lahko sedi (od šestega meseca naprej), in z njim “raste” vse do desetega leta.

»Froc raste z vašim frocem« nas hudomušno nagovori spletna trgovina, kjer lahko izbiramo med petimi barvami stolov in baby setov ter blazinicami, ki se odlično podajo k vsem barvam stolov. Ti so lepi, uporabni in vsestranski ter lepo popestrijo bivalni prostor.

Froc je oblikovan tako, da vašemu otroku zagotavlja popolno varnost. Stoji namreč na masivni nogi s štiritočkovnim križem, ki vedno zagotavlja težišče v središču stola. Ta inovativna rešitev zagotavlja stabilnost tudi za zelo igrive in radovedne otroke, ki radi plezajo in ne morejo biti pri miru. Več o sami zamisli in dizajnu pa nam je zaupal Matej Košir, ustanovitelj podjetja.

1.) Kako je večkrat nagrajeni stolček Froc pravzaprav nastal?

Stol Froc je nastal, ko se nama je rodil prvi otrok in je začel uporabljati stol za hranjenje. V tistem obdobju smo uporabljali skandinavski stol, ki so ga proizvajali v Kočevju. Začel sem razmišljati, kako bi lahko naredili še boljši stol, ki bi bil bolj praktičen in prilagodljiv za otroka, in tako je začel nastajati Froc. Otroški stol, ki se prilagaja otroku od njegovega 6. meseca in vse do 10. leta.

2.) Nam poveste kaj več o samem dizajnu? V trgovini je na voljo več različnih barv, povezali pa ste se tudi s slovenskimi ustvarjalci.

Stol je oblikoval studio Gigodesign, ki je prejel že več nagrad za različne izdelke, od smuči Elan do drugih znanih izdelkov. Za nas je bilo v nastanku razvoja pomembno, da se celoten projekt lahko izvede v Sloveniji. Tako so dizajn, razvoj in celotna izdelava stola potekali in še vedno potekajo izključno v Sloveniji. Zdaj smo se povezali še z dvema slovenskima ilustratorkama. Tako sta nastali dve novi blazinici pod blagovno znamko Nina Štajner in Blackbear & Whitebear.

3.) Všeč nam je, da ste za material uporabili slovenski les. Je v to odločitev vpletena tudi želja po trajnostnem bivanju?

Les je naraven material in kot tak bo v prihodnosti čedalje bolj prisoten ne samo v kategoriji otroških stolov temveč tudi na področju drugih izdelkov. Slovenija je tretja z gozdovi najbolj poseljena država in zakaj ne bi uporabili lesa, ki ga imamo in nam je blizu.

4.) S stolčkom sta skupaj rasla tudi vaša otroka. Lahko delite z nami kakšno zanimivo družinsko prigodo?

Tako je. Naš prvi uporabnik je bil sin Taj. Hčerka Kiara, ki se nama je rodila pozneje, je prav tako uporabljala stol Froc. Za razliko od sina je hčerka “izbirčnejša” in vsake toliko časa zamenja barvo stola, ker se prejšnje naveliča.

Wedding in Skedenj, poroka v skednju

5.) Kaj podjetje Froc čaka v prihodnosti? Boste dali na trg še kakšen izdelek?

Predvsem želimo s stolom prodreti v čim več drugih držav. Trenutno dopolnjujemo barve in blazinice ter razne druge dodatke k stolu, kot so naramnice itd. Bomo pa v prihodnosti širili naš asortiment izdelkov tako, da bo zajemal še več lesenih trajnostnih izdelkov.

Pustite komentar