NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Hiša Le Tranquil

Hiša Le Tranquil

Deli

V arhitekturi kontekst deluje kot katalizator in prinaša novo dinamiko oblikovanja za ustvarjanje smiselnih prostorov. Pomeni iskanje miru v svetu kaosa.

Kontekst hiše Le Tranquil je soseska, sestavljena iz gostih stanovanjskih enot, ki so običajno zgrajene do roba in imajo do tri nadstropja. Zasnovana je za družino s tremi otroki, posebna zahteva naročnika pa je bila zgraditi dom, ki bi jo predstavljal mlajši generaciji.

Le Tranquil raziskuje idejo sodobne minimalistične arhitekture, ki prevzame tropska načela oblikovanja. Zasnovana je kot premišljen arhitekturni vložek med obstoječimi objekti. Cilj so bili dobro povezani prostori, kjer se tako grajeni prostor kot pokrajina dopolnjujeta in uporabnikom ponujata edinstveno izkušnjo.

Prostori so orientirani tako, da prebivalci lahko uživajo v razgledih, dizajn pa ustvarja zanimivo igro naravne svetlobe in senc. Dvorišče ponuja zanimive poglede iz različnih delov doma, hkrati pa omogoča naravno prezračevanje. Razigrana svetloba podnevi in ​​svetlobna instalacija, obešena na strešno okno, ustvarjata nenehno spreminjajoče se vzorce.

Dvignjena ploščad v jedilnici dodaja prostoru eleganco, pogled na vrt skozi ogromno drsno okno pa nudi izkušnjo obedovanja na prostem. V spalnici igra naravne svetlobe v kombinaciji z barvno lestvico kreira prelep ambient, betonska ploščad sinove spalnice pa sega na vrt in ustvarja tesno povezavo z naravo.

Le Tranquil je sodobna minimalistična vgrajena forma, nastali oblikovalski jezik pa omogoča jasno branje elementov trdnega, praznin in ravnin z uporabo svetlobe.

Arhitekti: Studio WhiteScape

Površina: 557 m2 

Leto: 2020

Fotografije: PhxIndia

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč