NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Ukrivljena stena kot temelj prostora

Ukrivljena stena kot temelj prostora

Deli

Casa en Chaflán je sodoben dom v Valenciji, potreba po celoviti prenovi pa se je rodila iz želje po višji kvaliteti bivanja.

Gre za zgodbo dveh polovic. Prostori so razporejeni okrog majhnega hodnika, ki se odpre v obsežen, odprt skupen prostor z izrazito krivuljo na eni strani. Ta ustvarja prav poseben občutek dramatičnosti, ki ji izvrstno parira interjer v minimalističnem slogu.

Oblikovalska ekipa biroja destudio se je odpovedala vsem nepotrebnim funkcijam, denimo radiatorji so zamenjani s talnim gretjem. Stene s keramično in leseno oblogo, geometrijske tapete in viseče luči spričo umirjenega ambienta prijetno izstopajo. Ta tema se nadaljuje skozi vse aspekte prostora, vključno z elegantno sivo omaro po meri, ki je v kontrast naravno furniranim hrastovim vratom.

Najopaznejši arhitekturni poseg v prostor pa je krivulja, obložena s hrastovim lesom, ki pomaga pri krmarjenju po odprti dnevni sobi in jedilnici. Sodeluje pri ustvarjanju zanimanja in hkrati osmisli nenavadne oblike stanovanja.

“…[ukrivljena stena] daje značaj celotnemu prostoru, zaradi česar je pravi protagonist celotnega projekta prenove,” pojasnjujejo v studiu. Velika okna prepuščajo obilo svetlobe, kar pomaga ustvariti še večji občutek prostornosti. Čeprav ni prostorsko omejen, je projekt pri arhitektih spodbudil nekoliko kočljivo orientacijo, s katero so se spopadli najprej. Del tega je vključeval zadržano barvno paleto, ki ugodno deluje na pomiritev čutov, medtem ko ukrivljeni obrisi arhitekturnih posegov pomagajo začrtati stanovanje in njegove raznovrstne funkcije.

Fotografije: destudio

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč