NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Idealna vgradna višina kopalniških elementov

Idealna vgradna višina kopalniških elementov

Deli

Nič ne postane sčasoma tako nadležno kot prenizko vgrajen umivalnik. Nenehno sklanjanje nas dnevno opominja na dejstvo, da je bilo pri načrtovanju pozabljeno nekaj pomembnega – pravilna višina vgradnje. Geberit vam glede tega ponuja nekaj nasvetov.

Tudi, če se sklonimo enkrat, je to preveč: pravilna višina namestitve nam bo prihranila veliko težav – da niti ne omenjamo nepotrebnih bolečin v križu.

Kako visoko naj bodo nameščeni umivalnik, WC školjka ali ogledalo? Odgovor je zelo preprost – odvisno! Je uporabnik visok ali majhen, zdrav in vitalen ali gibalno oviran? Posamezniki, ki so visoki okoli 176 cm s tem nimajo težav, saj predstavlja njihova višina standard, ki se uporablja za določanje višin vgradnje. Za višje ljudi pa je namestitev umivalnika na višino 80 cm občutno prenizka. Enako lahko velja tudi za WC školjko in njeno standardno višino 40 cm. Če jo namestimo na napačno višino lahko to vodi bolj do čepenja kot sedenja na stranišču. Čeprav je to anatomsko bolj koristno, lahko predstavlja vstajanje težavo.

Če vodovodni inštalater ne prejme drugačnih navodil, potem sanitarne elemente namesti na standardno višino. Dobro je vedeti, da se lahko z vodovodnim inštalaterjem ali načrtovalci gradnje vnaprej dogovorimo o tem, da so potrebne druge višine vgradnje. Prav tako ni odveč, če na to opozorimo vodoinštalaterja, preden začne z namestitvijo.

Kaj pravijo standardi?
Vsak posameznik je edinstven, kar pomeni, da tudi idealna višina vgradnje ni enaka za vse. Zato si je smiselno vzeti nekaj časa in razmisliti o najprimernejših višinah vgradnje. Seveda pa se lahko zanesemo tudi na standard, ki narekuje naslednje vgradne višine:

Ogledalo ali ogledalna omarica
Med 100 cm in 180 cm. Pri tem je višina namestitve odvisna od tega, ali naj bo ogledalo nameščeno tako, da ga bodo lahko udobno uporabljali tudi nižji posamezniki in otroci.

Umivalnik
80 cm (standard); Geberitovo priporočilo: 85 cm

Kljukice za oblačila
110 cm

Stranišče
40 cm (standard); Geberitovo priporočilo: 45 cm

Prilagodljivo
Stenska WC školjka Geberit ONE je elegantna in do popolnosti proporcionalna. Zahvaljujoč izpopolnjeni vgradni tehnologiji lahko višino stranišča prilagodite, ne da bi morali posegati v zid – in to še leta po namestitvi.

Preprosto čiščenje
Ko bodo posamezni elementi pravilno nameščeni, bo kopalnica ponujala dolgotrajni užitek.

Pustite komentar