NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Ikonična dela Marca Newsona

Ikonična dela Marca Newsona

Deli

Priznani oblikovalec Marc Newson je znova zasnoval nekaj resnično izjemnih kosov, denimo novo kolekcijo pohištva, ki je trenutno razstavljena v Pariškem Gagosianu. Skozi raziskovanje oblik in različnih medijev preizkuša zmožnosti in omejitve klasičnih materialov, s katerimi uspešno povezuje sedanjost s preteklostjo, vsi kosi pa so odeti v modre odtenke.

»Pri oblikovanju gre za izboljšanje in pogled v prihodnost, premikanje mej tehnologije. Zame kot oblikovalca je to odlična priložnost, da izboljšam tisto, kar že obstaja, da poenostavim, polepšam in tehnološko izboljšam,« je o svojem pristopu dejal Newson.

Razstava v Gagosianu predstavlja pet primerov Newsonovega dela, med katerimi sta morda najpomembnejša počivalnik »White and Blue Lounge« in stol »Cloisonné White and Blue Chair« (oba 2022). Oba prikazujeta oblikovalčevo mojstrsko uporabo oblike in površine in se ponašata z bakreno strukturo, okrašeno z Newsonovim značilnim belim in modrim vzorcem v tehniki cloisonné. Ta se sicer tradicionalno uporablja za manjše kose, zato je uporaba v tako velikem obsegu nekaj prav posebnega. Vsak gradnik, odet v baker, pri izdelavi do 12-krat žgejo v po meri izdelanih pečeh.

Mizica “Extruded Ribbon Console” (2022) je izklesana iz enega samega kosa kamna, imenovanega Azul Macaubas. Ta način izdelave omogoča neprekinjene naravne vzorce.

Prototip deske, »Clear Surfboard« (2017), je oblikovalec ustvaril za deskarja Garretta McNamaro. Aluminijasta zasnova zagotavlja večjo stabilnost kot običajna plošča iz steklenih vlaken in ima lahkoten geometrijski vzorec na površini.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč