NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Istrska svežina

Istrska svežina

Deli

Novozgrajeni objekt z devetimi stanovanji je umeščen v sosesko z novejšo okoliško pozidavo. Oblikovanje je obsegalo tlorisno ureditev in načrtovanje interjerja, pritlično stanovanje pa dopolnjujeta še terasa ter zemljišče velikosti 250 m2. Izrazito podolgovat tloris je bil svojevrsten izziv, dimenzije notranjih obodnih sten so namreč 14 x 5,25 m.

Arhitektka Anja Zalezina se je načrtovanja lotila sistematično: dnevno-bivalni del je oblikovala v smiselno celoto z najvišjo mero funkcionalnosti in ga dopolnila z dvema spalnicama, kopalnico in veliko garderobnega prostora. Na južno stran je umestila dnevno-bivalni del s kuhinjo, ki se z eksterijerem povezuje z veliko zastekljeno površino in odpira pogled na teraso, bazen ter morsko panoramo.

Ostali prostori so nanizani proti notranjosti osnovnega tlorisa, kar jih umešča na zahodno stran. Pri opremi interjerja se je ozirala na istrsko tradicijo, ki jo je prevetrila s sodobnim kontekstom.

Primarna materiala in osnova notranjosti sta tako les in kamen. Ta se pojavlja kot obloga na stenah in ustvarja ustrezno platno opremi v lesu, ki jo dopolnjuje sveža belina. Veliki viseči svetilki nad jedilno mizo prostoru dodajata dinamiko in se s kamnito steno zrcalita v ogledalu nad kuhinjskim pultom, ki vsakodnevni pripravi hrane doda dimenzijo odprtosti.

Površina: 71 m2 in 8,5 m2 terasa

Vizualizacije: Anja Zalezina

Leto izvedbe: 2021

Lokacija: Novigrad, Hrvaška

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč