NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Jesenske dekoracije, ki jih lahko izdelate sami

Jesenske dekoracije, ki jih lahko izdelate sami

Deli

Jesen. Za mnoge najlepši del leta. Sinonim za tople večere v družbi najbližjih in sprehode v barvitem gozdu, ki nam nudi številne darove za bogato obloženo mizo. Za ljubitelje dekoracij pa še ena priložnost za spreminjanje ambienta v svojem domu.

Star pladenj lahko spremenite v ljubek okras, ki ga lahko uporabite na vratih namesto jesenskega venčka. Na notranji del nanesite plast barve, na katero je moč pisati s kredo, nato dodajte jesenske veje, listje, plodove… Decembra to dekoracijo zlahka spremenite v zimsko, le zamenjate rastlinje za zimzeleno.

Pletene nogavice, skodelica s kadečo-se vsebino in dobra knjiga. Če se prepoznate v teh besedah, bo naslednja ideja kot nalašč za vas. Napravite šablono javorovega lista, fotokopirajte izbrano starinsko knjigo in iz kopij izrežite listje. Nato jih izmenično z naravnimi pritrjujte na podlago za venec (dobi se v trgovinah z materialom za ustvarjanje). Končni izdelek obesite na želeno mesto s satenastim trakom ali vrvjo v bolj naravnem videzu.

Za poživitev prazne stene naberite listje v gozdu, ali ga izrežite iz jesensko obarvanega papirja. Z laksom ali vidno vrvjo ga pritrdite na vejo, to pa obesite na steno.

Če se vam doma nabirajo prazni kozarci za vlaganje, jih lahko uporabite kot toplo jesensko dekoracijo. Za naš predlog je najprej potrebno dobro očistiti zunanjost kozarca z alkoholom. Če je listje presuho, ga rahlo navlažite z gobico, da postane upogljivo. Nato kozarec premažite s podlago za servietno / decoupage tehniko in nanesite prvo plast listja. Znova premažite in po potrebi dodajte še nekaj posameznih listov. Ko se posuši, nanesite zaključni lak.  Za konec dodajte okrasno vrv in svečko.

Girlando ustvarite iz fotokopij starinske knjige in posušenega listja različnih barv. Iz fotokopiranega papirja izrežite obliko zastavice, na vsako nalepite jesenski list, nato pa zastavice pritrdite na vrv. Končano!

Za pleteno bučo potrebujete stiroporno osnovo v obliki buče, pletivo v izbrani barvi, plutovinast zamašek in nekaj umetnih listov. Celoten postopek si lahko ogledate na tej strani: https://www.bloomingdiyer.com/post/diy-braided-dollar-tree-pumpkins

Preprostejša verzija iz toaletnega papirja in tekstila pa je predstavljena tukaj: https://www.madetobeamomma.com/toilet-paper-pumpkins/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč