NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Jesenski trendi 2021

Jesenski trendi 2021

Deli

Udobni tekstili, topli, zemeljski toni in starine so smernice letošnje jeseni.

Začetek leta 2020 nas je primoral v preoblikovanje naših bivalnih prostorov v multifunkcionalne, predvsem smo jih morali prilagoditi na delo in šolanje od doma. Noviteta domače pisarne počasi bledi, v zadnjem letu in pol smo se večinoma dodobra privadili na novo realnost. Trendi letošnje jeseni odslikavajo permanentne spremembe, ki smo jih uvedli v svojih domovih, osrednja tematika so udobje, pripravnost in barva.

Nevtralne barve v zemeljskih tonih

Ameriški proizvajalec barv, Behr, je lani napovedal zamolklo lončeno barvo kot prevladujočo za letošnje leto, vidno prisotna pa je še posebej v jesenski barvni lestvici. Že sama po sebi spominja na udobne večere ob kaminu, če pa v interier dodamo pletenine v tem tonu, bo občutek topline neizbežen. Terakoto spremljajo odtenki jantarja in gozdno-oranžne, te pa posebno zažarijo ob boku sivih in peščenih.

Unikatno pohištvo in starine

Spričo podeželskih in moderno-eklektičnih trendov pričujoča smernica nikakor ne preseneča. Starinski, unikatni in personalizirani kosi pohištva so letošnjo jesen še kako prisotni. Že skoraj dve leti trajajoča epidemija nas je primorala v optimiziranje naših bivalnih prostorov, ne samo, da smo jim dodali večjo mero funkcionalnosti, v svoj dom smo vnesli tudi več lastne osebnosti. Tako smo starim kosom namenili novo uporabnost z osveženim videzom ali prerazporeditvijo. Ponovna uporaba dobro poznanih stvari nam lahko prinese občutek domačnosti in tradicije, za nekatere to pomeni znova uporabiti babičin porcelan, svečnik, vazo ali na novo pobarvati star okvir za sliko.

Prijeten tekstil, naravne teksture

Struktura, pletenine, bukle – prefinjeno, šik in izjemno udobno. Izvedba tega koncepta je preprosta, le dodamo tovrstne kose k obstoječem dekorju. Za korenitejšo spremembo lahko preoblečemo star tabure ali naslanjač.

Sobne pregrade

Nobena skrivnost ni, da sta zadnji dve leti temeljito spremenili naš pogled na dom. Nekdanje sobe za goste so postale domače pisarne, pralnice pa skrivališča za starše, ki potrebujejo le pet minut miru. Potreba po miru in času zase je postala ena pomembnejših, zato je logična posledica porast priljubljenosti sobnih pregrad v stilu sredine 20. stoletja. Te omogočajo nekoliko več zasebnosti, hkrati pa nudijo pregled nad preostankom prostora. Priljubljeni so tudi kuhinjski polotoki, ki jasno delijo dnevni prostor od kuhalnega.

Plastenje tekstila

Že nekaj časa opažamo priljubljenost več plasti različnega tekstila, še posebno v boemskem dekorju, letošnjo jesen pa je postal zaželen v več slogih in vseh prostorih, ki poosebljajo udobje. Lan, ratan in avtentične maroške pletenine, toplo komplementirane z okrasnimi blazinami in pregrinjali se pojavljajo predvsem v spalnicah in dnevnih sobah. Izberemo lahko tako temnejše kot svetlejše barvne tone, odvisno od ambienta, ki ga želimo ustvariti.

Pripravila: Neža Pečan

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč