NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

JUB in Wagner z učinkovitimi rešitvami za profesionalne uporabnike

JUB in Wagner z učinkovitimi rešitvami za profesionalne uporabnike

Deli

Na spletnem seminarju JUB-Akademije, ki je potekal pred dnevi, je družba JUB v sodelovanju z nemško družbo Wagner udeležencem predstavila številne prednosti strojnega nanašanja barv in premazov iz JUB-ovega prodajnega programa. Kot podlago za pravilno izbiro ustrezne naprave sta družbi pripravili JUB – Wagner katalog z vsemi potrebnimi tehničnimi podatki in karakteristikami sistemov za njihovo aplikacijo na različne podlage in materiale. Dogodek, ki so ga v JUB Akademiji pripravili za udeležence iz osmih držav, kjer posluje družba JUB, je povezoval vodja JUB Akademije dr. Iztok Kamenski, naprave Wagner pa je predstavil Primož Lovše, njihov področni menedžer za severovzhodno in jugovzhodno Evropo.

V JUB-u so tako udeležencem predstavili paleto izdelkov, pripravljenih in embaliranih za strojno nanašanje, ki jih v svojem prodajnem programu za profesionalno uporabo že ponujajo na domačem in drugih tujih tržiščih. Med njimi so JUBIZOL malte in lepila, fasadne barve, dekorativni zaključni sloji, notranje zidne barve JUPOL, izravnalne mase JUBOLIN ter premazi za les in kovino JUBIN. Ponudnikom gradbenih materialov ter izvajalcem so podrobneje predstavili še vrsto tehnološko izpopolnjenih naprav nemškega proizvajalca Wagner, ki jih odlikujeta visoka učinkovitost in vrhunska kakovost nanosa. Z njimi si bodo profesionalni izvajalci zaključnih del v gradbeništvu tako pri novogradnjah kot pri sanacijah objektov s hitro in kakovostno izvedbo občutno olajšali delo. Sistemi za strojno nanašanje so uporabniku prijazni, saj s svojo priročno mobilnostjo omogočajo enostavno rokovanje ter skladiščenje ob nizkih stroških vzdrževanja in servisiranja. Naprave ob uporabi membranskih črpalk in brizgalnih pištol ter šob s tehnologijo HEA ob pravilni nastavitvi tlaka in pršnih šob skrbijo za hitro, enakomerno in enostavno nanašanje materialov.

Ekipa, ki je v JUB Akademiji pripravila marčevski dogodek za osem tržišč (od leve proti desni): Primož Lovše (Wagner), Iztok Kamenski, Jelka Slatinšek in Vid Capuder (vsi JUB d.o.o.). Foto: arhiv podjetja JUB

Za nanašanje notranjih zidnih barv iz družine JUPOL (Gold, Brilliant, Latex, Classic, Basic, Belol, Biosilicate, Amikol idr.) ter materialov za dekorativno obdelavo, kot sta DECOR Acrylcolor in DECOR Glamour, priporočajo uporabo univerzalnega sistema Wagner SF 23 PRO HEA (Super Finish), prav tako tudi za JUB-ove fasadne barve (Acrylcolor, Trendcolor spray, Silicone fas spray in Takril). Ta naprava po hitrem čiščenju sistema z izjemno majhno količino vode omogoča hitro menjavo barvnega odtenka, sistem pa ponuja črpanje večje količine barve direktno iz embalaže proizvajalca, kar je idealno za izvedbo zaključnih slikopleskarskih del na velikih površinah. Izvajalec mora biti ob pravilni nastavitvi pritiska črpalke pozoren le še na pravilno držo pršilne pištole, na enako razdaljo od površine, na katero nanaša barvo, ter na enakomerno hitrost nanašanja.

Izjemno zmogljivo in kompaktno napravo Wagner PC 1030 E (Plast Coat) priporočajo za strojno nanašanje dekorativnih zaključnih slojev, kot sta JUBIZOL ometa Acryl Finish in JUBIZOL Mineral Finish, ki izvajalcu nudi prednost samodejnega sproščanja tlaka v cevi ter po uporabi na gradbišču zagotavlja tudi enostavno čiščenje. Wagner PC HP 30 (Plast Coat) je namenjen nanašanju izravnalnih mas JUBOLIN P 15, P 25 in P 50 ter NIVELIN. JUB na trgu že ponuja večnamenske debeloslojne disperzijske izravnalne mase, ki so prirejene za strojne nanose ob uporabi sistema Wagner HC 950 E (Heavy Coat). Ena od njih je tudi JUBOLIN P15, ki je zelo enostavna za nanašanje in lahko v enem sloju doseže debelino 8 mm. Z njo je mogoče polniti stike mavčno kartonskih plošč s samolepilnim bandažnim trakom, masa pa po strjevanju in pred brušenjem doseže visoko trdnost in je odlična podlaga za barvanje na ravnih betonskih, cementnih in apnenih površinah, pa tudi na mavčnih ploščah ter iverkah. Za nanašanje premazov za les in kovino JUBIN (JUBIN Universal, osnovni antikorozijski premaz JUBIN Metal Primer in JUBIN Metal za obnovo železnih in barvastih kovin) bo primeren sistem za pršilno barvanje Wagner FC 3500 (Finish Control).

Svoje okolju prijazne in energijsko varčne izdelke za strojno nanašanje z napravami Wagner je družba JUB, ki razvija in trgu ponuja trajnostne sistemske rešitve v dejavnosti gradbeništva, skupaj s svojimi strokovnjaki in lokalnimi profesionalnimi izvajalci v nadaljevanju predstavila tudi trgovcem z gradbenimi materiali ter slikopleskarjem in fasaderjem na območju Hrvaške, BIH, Srbije, Kosova, Makedonije, Madžarske in Slovaške.