NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kaj je »seznam KonMari«?

Kaj je »seznam KonMari«?

Deli

To je, preprosto, njen načrt za urejanje doma. Govorimo seveda o Marie Kondo, kraljici pospravljanja.

Seznam KonMari nas vodi skozi sortiranje in sistematično ureditev osebne lastnine, narekuje od česa se moramo posloviti in kaj naj bi obdržali. Z Mariejinimi triki zložimo in kategoriziramo predmete, ki nam prinašajo veselje, na dolgi rok prihranimo čas in pridobimo še tako potreben prostor v svojem domu. Začnemo pri oblačilih, nadaljujemo s knjigami in papirji, nato z ostalimi predmeti in otroškimi sobami, domačo pisarno, razno kramo in čiščenjem. Nadalje se lotimo kuhinje in dekoracij, garaže ter kopalnice. Zaključimo pri predmetih, ki nosijo sentimentalno vrednost, saj se je od njih najtežje posloviti.

  1. Predajte se pospravljanju: to pomeni, da določite časovni okvir in kraj pospravljanja ter se zavežete, da boste to opravilo tudi izpeljali do konca.
  2. Predstavljajte si svoj idealen življenjski slog: vaše glavno vodilo naj bo tisti izvrsten občutek, ko boste enkrat zaključili s projektom urejanja doma.
  3. Najprej zavrzite nepotrebne predmete: Marie svetuje, da najprej zavržete ali podarite naprej vse, česar ne potrebujete več; sortirajte šele potem, ko je to opravljeno.
  4. Pospravljajte glede na kategorijo, ne lokacijo: preprosto; najprej uredite plastične posodice, nato pribor, šele zatem jedilni servis, in tako dalje.
  5. Sledite pravilnemu vrstnemu redu: striktno sledenje načrtu je ključ do uspeha, hkrati pa naj bodo pogosto uporabljeni kosi spravljeni na priročnih ali vidnih mestih, redko uporabljeni pa manj pripravnih krajih.
  6. Vprašajte se, če vam določen predmet prinaša veselje: to vprašanje si zastavite pri vsakem predmetu, za katerega niste prepričani, če ima še mesto v vašem domu.

Slikovno gradivo: https://konmari.com/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč