NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kako bi živele nune?

Deli

Loose Parts je losangeleško podjetje, ki si prizadeva odpraviti tradicionalno pohištvo, izdelano po principu »ena velikost ustreza vsem«, in ga nadomestiti z intuitivnim oblikovanjem ter prilagodljivim sistemom gradnje.

80 % pohištva že po drugi uporabi konča na odpadu. Tako kot hitra moda je tudi pohištvena industrija postala plen cikla sezonskih trendov. S ponovnim razmislekom o pohištvu kot sistemu in ne kot samostojnem predmetu lahko postanemo zadovoljni s tem, kar imamo, hkrati pa močno zmanjšamo količino odpadkov. Z drugimi besedami – Loose Parts nas spodbuja k prenovi starih kosov ali le delno menjavo, namesto, da zavržemo celotno reč.

Na milanskem tednu oblikovanja se predstavljajo z asketsko redefinicijo bivalnega prostora, ki ga vodi misel o tem, kako bi nuna ali sestra uredila svojo spalnico. Kolekcija je ime je dobila po španski besedi za redovniško sestro, sor, na kar je globoko vplivala zgodovina stavbe, v kateri so kosi razstavljeni. Gre namreč za nekdanji samostan, ki je oskrboval bližnjo vojaško bolnišnico.

»Ko sem izvedela, da bodo Loose Parts umestili v eno od nunskih spalnic, sem pomislila na osebno življenje nun – kako bi one preuredile svoje pohištvo, da bi ustrezalo različnim potrebam?« pravi ustanoviteljica Jenifer June.

Da bi subtilno poudaril medsebojno povezavo med kosi in igrivo naravo svojih dizajnov, je Loose Parts vsak dan razstavil in ponovno sestavil raznovrstne predmete v različne edinstvene kombinacije sedežev, miz, polic in rešitev za shranjevanje.

Fotografije: Loose Parts

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč