NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Gradite ali prenavljate? Obiščite sejem Dom

Gradite ali prenavljate? Obiščite sejem Dom

Deli

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je vrata odprl jubilejni 60. sejem Dom. Na 15.000 kvadratnih metrih površine predstavlja okoli 250 podjetij iz 23 držav, ki ponujajo storitve in izdelke s področij gradnje in prenove.

etošnji sejem se razprostira v vseh razpoložljivih dvoranah Gospodarskega razstavišča, ki jim bodo dodali še dve montažni. Obiskovalci lahko spoznajo različne storitve, izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo, energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice.

Sejem Dom “ima tradicijo in izkušnje, kljub temu pa je še vedno mladostno zagnan”, so zapisali na Gospodarskem razstavišču.

Ponuja pregled novosti, inovacij in najbolj dovršenih proizvodov ter storitev, ki spremljajo gradnjo oziroma prenovo doma. Pomembno vsebino predstavljajo sistemi klimatizacije prostorov, materiali za gradnjo, stavbno pohištvo, od materialov pa seveda les, so poudarili.

Obiskovalci sejma lahko iz prve roke izvedo, kako graditi in prenavljati. Vsak dan so jim na voljo nasveti neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže Ensvet – Eko sklada. Izvedo lahko, kako poteka načrtovanje in gradnja skoraj ničenergijskih hiš, posebna pozornost je namenjena tudi celoviti prenovi stavb.

Na uradnem odprtju sejma so podelili priznanje znak kakovosti v graditeljstvu, nacionalni okoljski certifikat s področja graditeljstva v Sloveniji. Z njim so označeni izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Podjetje MIK je prejelo certifikat za razvoj lokalnega prezračevalnega sistema z vračanjem toplote MIKrovent. Podjetje LUMAR IG pa je prejelo certifikat za uvajanje koncepta trajnosti v njihove hiše.

“Šestdeseta ponovitev sejma Dom pomeni, da ima prireditev zelo dolgo tradicijo in njeni snovalci bogate izkušnje. Ker pa se sejma ne naredi brez zagnanosti, lahko rečem, da je prireditev še vedno sveža s številnimi novostmi. Sejem Dom je vsekakor pregled novosti, inovacij in najbolj dovršenih proizvodov ter storitev, ki spremljajo gradnjo oz. prenovo bivalnega okolja,” je ob odprtju povedal Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Navzoče je nagovorila še Marjana Šijanec Zavrl z Gradbenega inštituta ZRMK, ki je poudarila pomen trajnostne gradnje in skoraj nič-energijske stavbe: “Vsaka odločitev, ki jo graditelj sprejme, in vsak poseg, ki ga ta na stavbi izvede, ima dolgoročne vplive na ekonomiko objekta in bivanja v njem, na obremenitve okolja, zdravo bivanje in zadovoljstvo pri uporabi stavbe.”

Sejem, ki bo potekal do nedelje 10.aprila, je odprt do sobote med 10. in 19. uro ter v nedeljo od 10. do 18. ure.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč