NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kako se lotiti umestitve žara

Kako se lotiti umestitve žara

Deli

Posebno območje za žar ponuja dodatno udobje, ki izboljša celotno izkušnjo pečenja in druženja okrog površine za peko. Uporabite lahko nasvete za oblikovanje kuhinje na prostem in jih vnesete v kontekst žara: prostor za pripravo hrane, umivalnik, vtičnice za manjše naprave in celo pergola za zaščito pred soncem.

Najprej je pomembno omeniti, da bodo vaši lokalni gradbeni predpisi določali nekatere omejitve. Na primer: ali sploh lahko na svoji posesti zgradite območje za žar, kam ga lahko umestite, kako je lahko zgrajen, kaj ga obdaja in še več. Torej, vaša prva postaja mora biti vedno urad, ki se ukvarja z lokalnimi regulacijami.

Ko se prepričate, da sledite varnostnim smernicam, je najlažji način za izgradnjo žar cone uporaba že izdelanega zunanjega pohištva, s katero oblikujete postavitev, ki ustreza vašim potrebam. Vrtljiv kuhinjski voziček bo denimo ustvaril prostor za pripravo in mesto za serviranje hrane. Razmislite o nakupu tende ali pergole, ki bo služila kot zunanji kuhinjski prostor in ga jasno definirala.

Ena najpomembnejših stvari, ki jih je treba upoštevati pri načrtovanju žar cone je njena umestitev, da bo kar najbolj smiselna za vaš življenjski slog. Ali lahko iz različnih kotov vidite moč ognja oziroma temperaturo na števcu? Kje sta voda in elektrika, ali ju bo potrebno pripeljati na drug del zelenice? Želite pravi argentinski žar, morda lončeno peč za pico ali klasičen žar na drva? Za slednjega boste potrebovali tudi prostor za skladiščenje drv.

Pergola je smiselna za tiste, ki radi pečete na žaru podnevi. Poleg kuhalne vročine res ne potrebujete še sončne pripeke. Poleg tega pod tendo lahko namestite mali bar na trendovskem vozičku za pijače, jo odenete v verigo luči in ustvarite čaroben ambient za večerne ure.

Pri načrtovanju območja letne kuhinje ne pozabite na pozicijo sonca ob različnih urah dneva in na zaščito pred pogledi mimoidočih, če se nahaja na takšni lokaciji. Pomisliti je potrebno tudi na zaščitno prevleko za fiksne elemente, ki bo ščitila žar in delovno površino pred zimskim mrazom in jesenskim dežjem.

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč