NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kako v svoj dom vključiti ta trend

Kako v svoj dom vključiti ta trend

Deli

Temne stene, starinsko pohištvo in visoke knjižne police seveda niso nič novega, a morda še niste slišali za enega od najnovejših trendov, ki jih združuje. Temna akademska estetika družbenih medijev naj bi se letos prikradla v interjer, pri čemer so se spletna iskanja za »temne akademske spalnice« v zadnjih dvanajstih mesecih povečala za pet tisoč odstotkov, medtem ko slog kot celoto po podatkih Crafted Beds v ZDA iščejo enainosemdeset tisočkrat na mesec.

Trend v ospredje postavlja temačen, stilski dizajn s črnimi stenami, žametnim pohištvom in starinskimi vzorci. Če pobrskate skozi oznako #darkacademia na Instagramu, boste zasledili tisoče objav, ki prikazujejo interjer, modo in popularno kulturo, ki so jih navdihnili filmi, kot so Harry Potter, Somrak in Društvo mrtvih pesnikov.

Kako torej lahko svojemu prostoru dodate pridih temnega akademskega sloga?

1Temačne, zamolkle stene

Osnova tega trenda so njegove globoke, zatemnjene nianse. Barve črnila naj se prikradejo na stene in opaže ter ustvarijo popolno ozadje za ostale, kontrastne elemente v prostoru.

2 Razstavite knjige

V ospredju temnega akademskega sloga je literatura. Bogate knjižnice s policami do stropa, starinske knjige s posebnimi platnicami, kovinski dodatki… Lahko jih naključno postavite na police, okenske police ali klubske mizice, dopolnite z dramatičnimi knjižnimi oporami ali nanje postavite vaze suhega cvetja.

3 Napolnite stene

Od rekreacij znanih slik, umetniških fotografij, etično pridobljenih entomoloških vzorcev in kovinskih stenskih umetnin: ključen je maksimalizem. Uporabite temne, lesene ali zlate okvirje v vintage ali modernih slogih. Obiščite starinarnico ali pobrskajte po omarah svoje babice, naj vas navdihne raznovrstnost.

4 Bogate teksture in tkanine

Razkošni tekstili in vpadljivi vzorci prispevajo k vabljivemu vintage občutku. Izberite žametno pohištvo kraljevskih barv, blazine z vezenimi obrobami in ekscentrične tapete – te so za temen akademski slog izvrstne.

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč