NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kanadska banka, ki navdihuje s svojim dizajnom

Kanadska banka, ki navdihuje s svojim dizajnom

Deli

Podjetje Sid Lee Architecture, kjer se je prej nahajala Royal Bank of Canada, je zasnovalo svojo mednarodno pisarno kot del večjega projekta revitalizacije znamenitega kompleksa Place Ville Marie in njegovega sprehajališča.

Projekt se zavzema za revitalizacijo središča Montreala, začenši s Sid Lee Biosquare, kampusom, ki združuje zunanjost mesta s pisarnami v notranjosti. Notranjost je zaradi svoje mrežaste strukture in biofilnih elementov videti kot del urbane okolice. Mreža ustvarja odprte prostore, hkrati pa omogoča harmonično sobivanje različnih oddelkov.

Pogledi se v notranjosti odpirajo v vse smeri, s čimer vizualno povežejo vse prostore in ljudi, ki se gibljejo skoznjo. Mrežna struktura fizično združuje vse raznovrstne prostore, etaže in ljudi. Zasnova ustvarja tudi vmesne prostore, ki so videti, kot da lebdijo v zraku. Različne vrste zelenih rastlin so v več velikostih postavljene vsepovsod; industrijskemu omrežju dodajajo življenje.

Ne glede na to, kje opazovalec stoji, mu pogled uhaja navzgor, skozi belo mrežo k strešnim oknom. Nekatera se poklanjajo prvotni strukturi, druga pa so arhitekti strateško povečali za boljši izkoristek naravne svetlobe.

Fotografije: David Boyer, Maxime Brouillet

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč