NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kovinska instalacija, ki odseva naravo

Kovinska instalacija, ki odseva naravo

Deli

Hong Kong je eno najgostejše poseljenih mest na Zemlji, zato narava ni ena prvih asociacij, ko pomislimo nanj. Kljub temu v samem središču javnega prostora prebiva nova umetniška instalacija, živa v barvah zelenja, ki jo obdaja.

Scenic Rockery je zlitje umetnosti in znanosti, ki se zgleduje po gorskih verigah in ostalih tipih krajine v Hong Kongu. Pričujoča razstava sestoji iz kovinskih rož, ki na podlagi temperature spreminjajo svoje barve. Rezultat je pisan spektakel, čez dan blesteč v sončnih žarkih. Toplotna oksidacija botruje vrsti odtenkov, cvetovi pa se celo širijo in ožajo, kar predstavlja življenjski cikel narave. Svetleči kamni ponoči opominjajo na živahnost Zemlje tudi po zatonu sonca.

Prihajajoča jesen bo instalacijo odela v rjaste odtenke, kar bo posledica izpostavljenosti vodi ter zraku. S to spremembo sta avtorja želela ustvariti metaforo za minevanje časa, cikle narave ter vplive okolja.

Projekt je razvil oblikovalski duet Napp Studio & Architects, ki sta ga ustanovila Aron Tsang in Wesley Ho leta 2016. Pri svojem delu v glavnem raziskujeta oblikovanje kot sredstvo komunikacije, prejela pa sta že več nagrad za perspektivnost in zlato nagrado na natečaju Taipei International Design Award.

Fotografije: Jimmy Ho

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč