NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kragelj arhitekti: Pisarna s toboganom

Kragelj arhitekti: Pisarna s toboganom

Deli

Kako  se lotiti zasnove poslovnih prostorov za podjetje, ki slovi po inovativnosti, hitrem razvoju in sodobnih rešitvah? Če je kdo kos tej nalogi, so to zagotovo arhitekti biroja Kragelj, ki so na področju snovanja vrhunskih poslovnih prostorov vodilni v Sloveniji.

GenePlanet  je leta 2008 ustanovil Marko Bitenc. Njegovo poslanstvo je bilo drzno: ustvarjanje boljšega, bolj zdravega življenja za vsakogar. Leta 2019 se je odločil, da je podjetje preraslo svoje stare pisarne, ki niso več omogočale učinkovitega dela, niti niso bile v skladu z značajem GenePlaneta. Oblikovanje notranjosti je zaupal podjetju Kragelj Arhitekti.

Novi dom GenePlaneta je zrcalo, kjer je vsaka podrobnost prilagojena tako, da poudarja temeljne vrednote podjetja: drzno poslovno strategijo, spodbudno delovno kulturo, odlične izkušnje, pravo profesionalnost ter spretnost in hitrost. Že ob vstopu je mogoče začutiti energijo njihovega delovanja. Pri tem ne gre samo za podobo. Gre za povezovanje ljudi z namenom.

Notranjost je organizirana in funkcionalna, obenem pa ponuja možnost prilagoditve spremembam in novim potrebam podjetja, ki jih naročnik pričakuje v naslednjih treh letih. Kljub premišljeni strukturiranosti prostor ostaja prijeten in poln vedrine, kar so arhitekti dosegli z uporabo kontrastnih materialov ter barv. Tako so bok ob boku umeščeni hladni in klasični elementi: elegantne lesene površine, surovi betonski stropi in igrive, barvite akustične plošče. V srcu objekta je težko spregledati sijoč, srebrn tobogan. Ta predstavlja hitrost, energijo in navdušenje v iskanju novih poti do rešitve.

Za kakovostno delovno okolje je nujno potrebna obilica dnevne svetlobe in dovolj svežega zraka. Tudi umetna svetloba, ki so jo načrtovali arhitekti, deluje naravno in očem prijazno. Poseben poudarek so dali tudi na zasnovo ugodne akustike, da zaposlenih pri delu ne motita hrup in odmev. Zelenje v obliki drevesa, ki je umeščeno poleg tobogana, z drugimi rastlinami v prostor vabi svežo energijo.

Pisarne GenePlaneta spodbujajo možnost spontanih interakcij, ki so velik dejavnik pri iskanju inovativnih rešitev in prostem pretoku idej. Zaposleni se lahko odločajo za delo v odprtih prostorih ali v zasebnih sobah, ki z vrhunsko zvočno izolacijo nudijo najvišjo mero zasebnosti. Enako velja za sejne sobe, klepetalnice in klicni center, ki omogoča varno ter zaupno komuniciranje.

Kragelj arhitekti in naročnik so našli skupne vrednote v učinkovitem odpravljanju težav, spodbujanju inovativnih praks ter razvoju inovativnih, personaliziranih rešitev s pomočjo intelektualnega raziskovanja. Plod tega pa je nadvse posebno zasnovan pisarniški prostor na sončni strani Alp.

Fotografije: Janez Marolt

Arhitektura: Kragelj Arhitekti

Leto izvedbe: 2020

Lokacija: Ljubljana

Površina: 1050 m2

Nagrade: BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2021

Avtorji: Alenka Kragelj Eržen, Aljoša Merljak, Alja Ceglar, Jerneja Jenko

Naročnik: GenePlanet, osebna genetika, d. o. o.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč