NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kreatif Design: Preplet kontrastov

Kreatif Design: Preplet kontrastov

Deli

Kreatif Design sestavljajo raznovrstni strokovnjaki, ki jih povezuje skupna vizija – ustvarjati spremembe, ki izboljšujejo življenja ljudi. Moto studia ‘make a difference’ se odraža v pristopu k arhitekturnim in oblikovalskim izzivom, s katerimi se spopadajo, prav poseben primer pa je oblikovanje projekta Intra.

Zasnova za izhodišče je povezava narave in notranjosti, oblikovalska interpretacija lokacije in okolice projekta. Arhitektura postavlja stene, dizajn pa te stene navidezno ruši in prostor odpira svetu.

Oblikovalci so v stanovanje ponesli okolje v obliki lokalnih materialov, kot sta les in pohorski tonalit. Številna okna naravni svetlobi omogočajo definiranje prostora in vizualno povezavo z okolico. Najpomembnejša značilnost lokacije so zagotovo visoki vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp, oblikovalci pa so gorske oblike poustvarili v obliki lesene plošče za televizijo.

Stanovanje je zasnovano z mislijo na hiter tempo današnjega sveta. Prostori so razporejeni racionalno in premišljeno. V objektu sta dve kopalnici, utiliti, prostorna kuhinja z jedilnico in povezanim dnevnim prostorom, kabinet in spalnica, vsi prostori pa so povezani v funkcionalno in dovršeno celoto.

Kljub minimalistični in uporabni zasnovi dvonadstropno stanovanje ne izgubi topline in ugodja doma. Pri oblikovanju ambienta so oblikovalci iskali pravo razmerje med sodobnim minimalističnim racionalizmom in prijetnim udobjem. Domačnost in funkcionalnost so spretno združili v prostore, ki zadovoljijo vse potrebe.

Posebno pozornost si zaslužijo detajli, materiali in barve. Prostor vseskozi definira preplet lesenih odtenkov, ki pričarajo toplino, in belih, nevtralnih površin. Močan kontrast ustvarja kuhinja izrazitih temnih tonov, ki deluje kot protiutež belini sten. Elegantna mešanica različnih barv, tekstur in materialov, kontrasti med belimi stenami, lesenimi površinami pohištva ter določenimi črnimi elementi ustvarjajo zaključeno celoto.

Povezanost z naravo, racionalna razporeditev, udobje in domačnost, preplet materialov ter tekstur so lastnosti, zaradi katerih projekt Intra resnično navduši.

  • Ime projekta: Intra
  • Arhitektura: Kreatif Design, Andrej Kregar in Laura Trobec
  • Izvajalec: SGP Graditelj d. d.
  • Površina: 105 m2
  • Leto izvedbe: 2023
  • Lokacija: Okolica Ljubljane
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč