NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kreativno zunanje pohištvo

Kreativno zunanje pohištvo

Deli

Ljudje se vedno bolj zavedamo pomena kvalitete in estetike v svojem bivalnem prostoru, kamor spada tudi zunanjost naših domov. Vedno več dizajnerskih hiš se loteva tudi tega izziva, denimo belgijski Ethnicraft je lansko leto izdal svojo prvo tovrstno kolekcijo. Bele, cenene, plastične garniture, pogosto videne na slovenskih terasah, so stvar preteklosti. V nadaljevanju predstavljamo izbor kreativnih zunanjih kosov, ki ne dovoljujejo skrivanja v sivem povprečju, temveč spodbujajo k izražanju lastnega sloga.


Kaj je bolj igrivo kot gugalnica? Izvrsten pripomoček za odganjanje vsakodnevnega stresa, še posebno ob pišu vetra in pogledu na pravkar pokošene travnike. Še nekaj, kar lahko vržemo v koš s prej omenjenimi belimi garniturami, je misel, da so ta viseča sedala namenjena le mlajšim. Tokrat v živih barvah, značilnih za Paolo Lenti.


Prav tako iz Italije prihaja naslanjač InOut, zvest načelom kvalitetnega dizajna studia Gervasoni. Z združitvijo dveh osnovnih likovnih prvin, kroga in črte, upodobljenih v naravnem lesenem materialu, je zlahka všečen vsem, ki prisegajo na nevsiljivo klasiko. Dopolnjen s tekstilnimi blazinami v izbrani barvi se zlahka poda k večini vrtov in teras. 


Ko govorimo o zunanjem pohištvu, ne moremo mimo velikanov Roda. Oblikovalska hiša, ki letos beleži 30. obletnico, verjame v tradicijo, dopolnjeno z inovacijo. Tako pri njih najdemo veliko minimalističnih, klasičnih kosov v barvah, intimno povezanih z eksterierjem. V svojih delih zvesto uporabljajo vrv, ki se opira na kovinsko ali leseno konstrukcijo. Pričujoč počivalnik je še en primer njihove mojstrsko zasnovane, subtilne estetike. 


Bliža se vrhunec poletja v vsej svoji sončni vročini. Tudi, ko pride do senčnikov, ni več treba posegati po neestetskih rešitvah. Kreativno se je tega izziva lotila hiša Paole Lenti, ki je zasnovala ogromno, na lokvanj spominjajoče senčilo Ombra.

Pripravila: Neža Pečan

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč