NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

KRONOTERMOVA TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT JE NAJ INOVACIJA 2020

KRONOTERMOVA TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT JE NAJ INOVACIJA 2020

Deli

Inovativna, tiha in učinkovita ter oblikovno dovršena toplotna črpalka Kronoterm Adapt je v sklopu Dneva inovativnosti 2020 prejela kar dve nagradi – nagrado NAJ INOVACIJA po izboru javnosti ter SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE GZS ZA INOVATIVNOST.

V okviru Dneva inovativnosti 2020, najbolj prepoznavnega slovenskega dogodka na področju inovativnosti, ki ga vsako leto organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), je slovenski proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm prejel kar dve nagradi, eno s strani javnosti in drugo s strani stroke. GZS je v izbor za najboljše inovacije uvrstila 43 slovenskih podjetij, ki so bili zmagovalci regionalnega izbora.

Izbor NAJ INOVACIJA 2020 po izboru javnosti je potekal z glasovanjem na spletni strani GZS. Kronoterm je s svojo večkrat nagrajeno toplotno črpalko Adapt postal ultimativni zmagovalec izbora, saj je prejel velik delež glasov. Za izbrane inovacije je bilo podeljenih malo manj kot 16.000 glasov, od katerih je toplotna črpalka Adapt prejela več kot 3000 glasov. Nagrada po izboru javnosti je pokazatelj, kako zelo so uporabniki in preostala javnost navdušeni nad inovativno, tiho in izjemno učinkovito Kronoterm toplotno črpalko. Nagrada hkrati potrjuje prepoznavnost znamke Kronoterm in dejstvo, da je zaupanja vredna znamka.

Direktor podjetja Kronoterm, Bogdan Kronovšek: “Inovacija je namenjena vsem, zato nam je izbor javnosti velika potrditev, da nam je resnično uspelo in da smo trud in čas vložili v pravo stvar. Glavno vodilo pri razvoju je bilo narediti najbolj prijazno toplotno črpalko.

Toplotna črpalka Adapt je v tem trenutku resnično popolna toplotna črpalka zrak-voda. Ker smo razvojno naravnani in ves čas razmišljamo, kako bi presegli svoje dosežke, kako bi izboljšali naše rešitve in storitve, že imamo nekaj idej za izboljšave. A kot pravijo, vse ob svojem času.”

Inovativnost je v tem času bolj pomembna kot kadarkoli prej, česar se zavedajo tudi v Kronotermu. “V času epidemije smo se v podjetju Kronoterm zelo hitro prilagodili in posvetili veliko časa stvarem, ki jih v preteklosti nismo mogli realizirati. Poskrbeli smo za kar nekaj inovativnih rešitev in izpeljali projekte, ki so nam precej povečali izvoz. Zaradi povečanega poslovanja in predvsem izvoza se nam je delež zaposlenih dvignil za približno 15 odstotkov,” je dodal Bogdan Kronovšek.

Dan inovativnosti je največji, najodmevnejši in najbolj prepoznaven slovenski dogodek na področju inovativosti namenjen učenju, povezovanju in nagrajevanju slovenskih inovatork in inovatorjev. Letošnji dogodek s podelitvijo priznanj je zaradi epidemije potekal v večinoma spletni različici.

ZMAGOVALKA MED TOPLOTNIMI ČRPALKAMI
S toplotno črpalko ADAPT so v podjetju Kronoterm nedvomno začrtali novo pot in prihodnost toplotnih črpalk. Inovativna toplotna črpalka je prilagodljiva v delovanju, vgradnji in videzu. Zasnovana je tako, da ostane nevidna in se čim bolj zlije z okolico. S pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo (SCOP 5,2) uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja. Ena izmed najtišjih toplotnih črpalk v Evropi popolno prilagaja delovanje potrebam objekta in uporabnika ter celo vremenskih razmeram.


Robustno ohišje zunanje enote naprave kljubuje vsem vremenskim pojavom in ne potrebuje nobene zaščite. Uporabniki glede na svoje želje ter arhitekturni stil stavbe izbirajo med štirimi (barvnimi) različicami – vpadljivi Corten v rustikalnem videzu, barvana pločevina v barvah Nero in Olio ter nerjaveče jeklo Inox. Prvič so uporabili popolnoma novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 % nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk ADAPT je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije.

Odličnost, kakovost in inovativnost toplotne črpalke ADAPT potrjujejo številne prejete nagrade, med drugim mednarodno oblikovalsko nagrado Archiproducts Awards ter nagrado Big SEE v okviru Meseca oblikovanja. Izjemna učinkovitost in inteligentno prilagajanje sta pripomogla k preboju na prvo mesto v sezonski učinkovitosti v Evropi (Bafa lista – primerjava učinkovitosti 1176 toplotnih črpalk – junij 2019).

Prejšna objava
Naslednja objava

Pustite komentar