NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

La Mousse Goose: Kot v pravljici

La Mousse Goose: Kot v pravljici

Deli

Arhitektka Suzana Cvijanović je v starem delu Ljubljane zasnovala interjer, ki izstopa. Pri tem se je oprla na pogum, kanček drznosti in umetniško žilico ter vse skupaj začinila s ščepcem barv. La Mousse Goose je tako postal raj za ljubitelje slaščic, ki vsakodnevno privablja radovedne mimoidoče in nariše nasmešek na obraz marsikateremu turistu.

Njen glavni cilj pri oblikovanju interjerja je bil ustvariti edinstven in prepoznaven videz. Prvotno idejno zasnovo naročnika je potisnila izven vseh okvirjev in ustvarila edinstven videz, ki je bil deželen tudi precejšnje medijske pozornosti.

Ko vstopimo v prostor, nas takoj prevzame barvit, privlačen ambient. Otok z vitrino je umeščen v središče in organiziran tako, da zaposlenim omogoča nemoteno komunikacijo s strankami. Svetloba je premišljena in usmerjena na izjemne monoporcijske slaščice. S stropa se spuščajo viseča, dekorativna svetila, ki v interjerju poudarjajo vertikalno dimenzijo. Nekatera od njih se naključno ujamejo v rozete, s katerimi je arhitektka okrasila strop in steno.

Navdih za barvno shemo in izbrane materiale je projektantka poiskala v logotipu znamke. Barvni odtenki, ki se prelivajo od pastelno rožnate in zlate do angleško zelene, dajejo prostoru mladosten, sodoben videz, medtem ko je njegova glavna značilnost gotovo močan, a nežen vzorec teraca.

Eleganca je poudarjena z mehkimi linijami v obokih in valovito masko na otoku. Ta se ponovi v nekoliko drugačni izvedbi še na steni, zaključeni z unikatno klopjo. Poleg udobja in topline v prostoru izboljšuje zvočno podobo.

  • Interjer: Studio Interiore
  • Fotografija: Žiga Kos
  • Ime projekta: Slaščičarna, ki s svojo drugačnostjo nagovarja mimoidoče
  • Površina: 30 m²
  • Leto izvedbe: 2022
  • Lokacija: Ljubljana
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč