NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Listone Giordano: Circular // potencial krožnega gospodarstva v uporabi lesa

Listone Giordano: Circular // potencial krožnega gospodarstva v uporabi lesa

Deli

Projekt Circular raziskuje integracijo trajnosti, poslovanja, oblikovanja in inovativnih tehnologij ter ponuja pronicljive rešitve na področju talnih oblog.

Krožni projekt je nastal s namenom izobraževanja o lesu –  kako se lahko material, ki je utelešenje življenja, preoblikuje in razvija, ne da bi pri tem izgubil svoje bistvo. To počne s predstavitvijo dveh različnih vrst talnih oblog, ki spodbujata vizijo združevanja okoljske zavesti s tehnološkim napredkom.

Graphite – Alisea in Listone Giordano

V središču projekta je preprosto vprašanje: zakaj ne bi podarili novega življenja tonam grafitnih odpadkov iz industrijskih procesov, s čimer bi prihranili čas, prostor in stroške odlaganja?

To vprašanje je sprožilo rešitev, ki ustvari priložnost za kreiranje nečesa novega, hkrati pa varuje planet. Graphite je parket, ki prispeva k uspešnemu modelu krožnega gospodarstva s postopnim zmanjševanjem odvisnosti od omejenih virov.

Terre di vigna – Passoni Design in Listone Giordano

Narava in notranja oprema v popolni harmoniji. Terre di Vigna je več kot le to; gre za prefinjena lesena tla, kjer se umetnost pridelave vina in ljubezen do oblikovanja združita v starodavni šarm, povezan s sodobno senzibilnostjo. V tem izdelku vino postane katalizator dinamičnega dizajna, ki krepi povezavo med naravo in lesom.

Limited Edition je koncept, ki ne pozna meja

Ideja, ki opredeljuje ta projekt, poskuša povečati svoj potencial in spodbuditi rast izdelka v omejenih količinah. Kolekcija je bila predstavljena na nedavnem Milanskem tednu oblikovanja, na voljo pa je po naročilu pri izbranem naboru poslovnih partnerjev.

Fotografije: Arhiv Listone Giordano

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč