NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Live in studio: Pozornost do vsake podrobnosti

Live in studio: Pozornost do vsake podrobnosti

Deli

Prestižna vila na obrobju Ljubljane preprosto navdušuje. Prvi vtis, ki ga dobi obiskovalec, je občutek kakovosti in trajnostnega oblikovanja, ki izhaja iz uporabnih naravnih materialov, kot so les in kamen, keramika in steklo. Ti materiali predstavljajo bistvo interjerja, kjer je vsak kos pohištva zasnovan s posebnim namenom in funkcijo.

Že pred vrati se srečamo z naravnim kamnom oziroma keramiko, ki tvori tlak pred hišo. Vila ponuja panoramski pogled na okoliško naravo, ki je z zeleno barvo v celoti prisotna v notranjosti. Tako kot zunanji del tudi interjer v celoti zasleduje filozofijo harmonije naravnih materialov, udobja in kakovosti.

Vsak pohištveni kos, od sedežne garniture do jedilne mize, ima svoj značaj. Les in kamenina sta ključna elementa, ki dajeta interjerju svoj pečat. Kombinacija hrastovega dimljenega lesa in marmorne keramike daje občutek elegance in prestiža.

Notranja oprema je delno izdelana po naročilu in delno uvožena iz Italije. To je mogoče videti na primer v spalnici, kjer se postelja prekriva s tkanino iz naravnih materialov, njeno hrbtišče pa krasijo lesene letve iz dimljenega hrasta, katerega tekstura in barva se povezujeta skozi celoten interjer. Kopalnica ima popolnoma drugačen videz s poliranimi kamnitimi dekorji in drobnimi poudarki. V dnevnem prostoru, obdanem z velikimi steklenimi okni, kraljuje nekaj dizajnerskih pohištvenih kosov, ki tja vnašajo duh ustvarjalnosti.

Posebna pozornost je bila posvečena razsvetljavi. Močan značaj imajo dekorativna svetila, ki s svojo obliko izžarevajo slog, v katerega se vključujejo tudi drugi elementi v prostoru. Nekatera svetila so narejena po naročilu. Svetlobo je mogoče upravljati preko pametne inštalacije – za vsako svetilko posebej se lahko prilagaja svetilnost in intenziteta.

Dizajn hiše je bil razvit v sodelovanju z Live in design studiem, ki se ukvarja z notranjim oblikovanjem prostorov in nagiba k naravnim materialom kot ključnemu elementu pri svojih projektih. Vsak detajl in kos pohištva je skrbno premišljen in izbran tako, da se popolnoma prilega celotni zasnovi hiše in ustvarja občutek harmonije.

Pričujoča vila je nedvomno enkraten primer umetnosti notranjega oblikovanja, kjer ima vsak element svoje mesto in funkcijo. Naravni materiali, iz katerih je izdelana notranjost hiše, so odločilni za prelep ter naraven občutek, ki v njej prevladuje.

  • Arhitektura: Live in studio
  • 3D-vizualizacije: Live in studio
  • Ime projekta: Hiša B
  • Površina: 270 m2
  • Leto izvedbe: 2023
  • Lokacija: Ljubljana
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč