NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Londonski festival oblikovanja

Londonski festival oblikovanja

Deli

Od 17.-25. septembra se bo v angleški prestolnici odvijal dogodek, ki vsako leto pritegne obiskovalce s celega sveta.

Na mnogih prizoriščih se bodo zvrstile razstave, filmi, okrogle mize in predavanja. Poklonili se bodo uveljavljenim oblikovalcem in pozdravili mlade upe na področju dizajna, ponudili pa bodo tudi vpogled v domnevno prihodnost tega področja.

London Design Festival sta leta 2003 ustanovila Sir John Sorrell CBE in Ben Evans CBE. Na podlagi obstoječe oblikovalske dejavnosti v Londonu je bil njun koncept ustvariti letni dogodek, ki bi spodbujal ustvarjalnost mesta in pritegnil največje mislece, praktike, trgovce in ustvarjalce v državi. Začetek prvega festivala je potekal v Bloombergu 25. marca 2003, s podporo oblikovalskih, izobraževalnih, vladnih in londonskih organizacij.

Leta 2019 je festival sprejel rekordnih 600.000 obiskovalcev iz več kot 75 držav. Kot eden vodilnih oblikovalskih dogodkov je služil tudi kot vzor za tovrstne festivale po vsem svetu in je še naprej pomemben dogodek na svetovnem kulturnem koledarju.

»London in oblikovanje gresta z roko v roki. To je del naše zgodbe. London Design Festival je platforma za stotine oblikovalskih zgodb, ki jih je treba povedati. Vsaka od njih nagovarja vedno večje občinstvo, ki je lačno oblikovalskih idej in uživa v kakovosti in raznolikosti ponudbe. Vse to potrjuje status Londona kot svetovnega središča oblikovanja.” – Ben Evans CBE.

Fotografije: https://www.londondesignfestival.com/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč