NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Lumar že drugič prejemnik certifikata Green Star

Lumar že drugič prejemnik certifikata Green Star

Deli

Družinsko podjetje Lumar je prejelo novo potrditev svojega celovitega in strateškega trajnostnega delovanja. Drugo leto zapored so postali prejemniki certifikata Green Star, ki ga za celovito trajnostno poslovanje podjetij podeljuje CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.

»Trajnost je ena naših ključnih vrednot in del našega DNK. S pomočjo certifikata Green Star, lahko tudi na tem področju spremljamo in ovrednotimo naše delovanje, sočasno pa nam daje povratne informacije o tem, kje na naši poti trajnosti se nahajamo in nas usmerja v prihodnje korake, ki jih moramo izvesti« je ob prejemu drugega certifikata Green Star povedala Nataša Teraž Krois, vodja razvoja in trajnosti v podjetju Lumar.

Green Star je certifikat odličnosti za napredek na poti zelene preobrazbe podjetja, ki vključuje strukturirano uvajanje trajnostnih (ESG) vidikov in podnebnega ukrepanja v svoje poslovanje. Osnova za izdajo certifikata sta ESG-ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in ocena podnebnega ukrepanja. ESG-ocena ocenjuje vpliv dejavnikov upravljanja, okolja in družbe na podjetje ter odtis in vpliv podjetja na okolje, družbo ter podnebje.

Oznake: