NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

M Atelje: Pod zasneženimi vrhovi

M Atelje: Pod zasneženimi vrhovi

Deli

Hiša na vznožju gora v svoji zasnovi nagovarja naravo, z nevsiljivim merilom pa se primerno vklaplja v okoliški kontekst.

Oblikovalec je z uporabo lesa v prostor prinesel toplino, ki daje občutek zavetja pred mrzlimi vetrovi, ki pihajo s pobočij gora. Premišljen tloris omogoča odprt, zračen interjer, ki se z velikimi zasteklitvami povezuje z zunanjostjo. Posamezne kose pohištva so mojstrsko izdelali obrtniki iz lokalnega masivnega lesa.

M atelje je pred šestimi leti ustanovil večkrat nagrajeni produktni in notranji oblikovalec Matic Treven, sicer avtor Slovenske pručke in zofe Sofistication za podjetje KAUCH. Danes z arhitektko Petro Hertl snuje interjerje, prepredene z minimalizmom in toplino masivnega lesa.

Hiša se ponaša s prečudovitimi pogledi na gorato pokrajino, zgrajena pa je na mestu potresno poškodovanega objekta, ki so se ga naročniki odločili porušiti. Načrte za novo hišo so pred leti pripravili študentje in profesorji ljubljanske arhitekturne fakultete kot pomoč potresno degradiranim zgradbam.

Oblikovalec se je v času izobraževanja sprva izučil za lesarskega tehnika, zato je mnoge kose opreme iz masivnega hrasta izdelal kar sam. Jedilniška miza, kuhinja, kredenca in voziček za drva so delo njegovih rok, kar domu doda posebno vrednost in čar unikatnosti. Spretno izdelani kosi pohištva in premišljene oblikovalske odločitve se izražajo v lepem interjerju “z dušo”.

Ime projekta: Hiša med gorami
Arhitektura: Matic Treven
Fotografije: Ana Skobe

Investitor: Zasebni

Lokacija: Bovec

Leto izvedbe: 2019
Površina stanovanja: 43 m²

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč