NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Marmorne uteži po navdihu antike

Marmorne uteži po navdihu antike

Deli

Od starega Rima in Grčije pa vse do danes je bil šport bistveni del človeškega življenja. To predstavlja osnovo koncepta nove kolekcije italijanskih velikanov Seletti, LVDIS.

Linija, ki jo je zasnoval Alessandro Zambelli, črpa navdih v igrah starega Rima. Ime izhaja iz besede “ludis”, kar v latinščini pomeni “šport, igra”. Oblikovalca pa je navdihnila tudi sedanjost, natančneje, situacija zadnjih let s svojimi omejitvami, ki je marsikomu onemogočila obiskovanje telovadnic in ga prisilila v rekreacijo v zavetju lastnega doma. Tako kot druge kolekcije, ki jih je Zambelli oblikoval za Seletti, serija marmornih uteži LVDIS briše mejo med utilitarnostjo in umetnostjo.

Marmorne uteži, spominjajoče na starodavne skulpture, ki so slavile popolnost človeške figure, imajo gladko površino, ponašajo pa se tudi z značilnimi teksturami, linijami in vzorci. Serija obsega dve ročni uteži, 2 in 3 kg, 6-kilogramsko kroglasto utež (kettlebell) in 8-kilogramski disk. Kolekcija LVDIS, izdelana iz dragocenega marmorja, združuje sodobno funkcijo s klasično estetiko in raziskuje koncept vadbe kot oblikovalskega izraza. Obenem marmornate uteži lahko služijo izključno dekorativnemu namenu. Čudovita lesena embalaža predstavlja prelep, topel kontrast hladnim kosom kamna in doda piko na i tem oblikovalskim kosom.

Fotografije: https://www.gessato.com/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč