NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Mešanje fizične stvarnosti z digitalno

Mešanje fizične stvarnosti z digitalno

Deli

Moooi predstavlja A Life Extraordinary – čutno razstavo, ki poteka tako v živo kot na spletu v sklopu Milanskega tedna oblikovanja.

Z osredotočanjem na digitalno in tradicionalno izkušnjo ter z združitvijo vrhunskega dizajna, življenjskega sloga in tehnologije, Moooi navdihuje mlade in stare. Pod taktirko Marcela Wandersa in Robina Beversa nastajajo inovativni kosi opreme ter dodatkov za dom, z novo razstavo pa znamka daje poudarek na povezanost dizajna in tehnologije. Moooi je sicer poimenovan po nizozemski besedi »lepo«.

»Danes so meje med spletom in resničnim življenjem skoraj zbledele, digitalno ima vidno mesto v naših domovih in življenjskem slogu. A Life Extraordinary se osredotoča na oblikovanje izdelkov, notranjosti in tehnologije – s skupnim imenovalcem povezanosti,” pravi Robin Bevers, izvršni direktor Moooi. Z razstavo spretno ustvarjajo inovativno okolje, oblikovano po vzoru štirih čutil in neopazno prepletajo svet dizajna in tehnologije.

Pri instalaciji sodeluje tudi globalna dizajnerska znamka IDEO, ki skoznjo predstavlja svoj izdelek »Piro« – plesoči difuzor dišav. Poleg njih je Moooi k sodelovanju povabil še stockholmsko umetnico Ado Sokol, ki je v večji meri poglobila njihov digitalni in tehnološki pristop.

Ada Sokol je znana po svojih ultra-senzoričnih izkušnjah. Za A Life Extraordinary je uporabila svoje strokovno znanje in izkušnje ter brez težav spremenila Moooijeve izumrle živali v privlačno 3D-umetnijo.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč