NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Miza s konceptom enotnosti

Deli

Zavier Wong na Milanskem tednu oblikovanja v okviru razstave »No Space For Waste« predstavlja The Common Table.

Nizozemski ustvarjalec in mislec, rojen v Singapurju, je znan po svojih trajnostnih rešitvah in posluževanju krožnega gospodarstva. Trenutna razstava se osredotoča na vrhunske izdelke, izdelane z uporabo industrijskih odpadkov, s čimer organizatorji želijo zmanjšati vpliv na okolje.

Izbrani projekti so spretno vdahnili novo življenje zavrženim predmetom – ozaveščajo o bolj trajnostnem življenjskem slogu in opozarjajo na »domino efekt«.

»Sebe vidim kot nekoga, ki vrtnari v industrijski divjini. Ponavadi gravitiram k materialom, ki veljajo za nepopolne, zavržene ali stvari, ki jih industrija zavrača – njihovo domnevno šibkost razumem kot povabilo k preobrazbi,« pravi Wong. Navdihnila ga je zgodnje cerkvena navada, ko so se ljudje iz različnih ozadij zbrali za eno mizo in zaužili skupen obrok. Wong se je odločil izdelati mizo z podobnim namenom.

Sestavljena je iz petih ločenih miz, ki poosebljajo pet različnih ljudi. Eklektična estetika končnega izdelka bazira na odpadnem lesu, jeklu, opeki, stiroporju in plastiki.

Materiali so razdrti na manjše kose, s čimer oblikovalec poudarja občutek skupnosti: ne glede na jezik, raso ali vero, gremo ljudje v življenju skozi enake ali podobne izzive. Organska oblika tega simboličnega kosa pohištva ustvarja navidezno rast in življenje vseh svojih gradnikov.

Fotografije: Zavier Wong

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč