NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Na Trubarjevem stolu: pogovor z najbolj “kul” duhovnikom

Na Trubarjevem stolu: pogovor z najbolj “kul” duhovnikom

Deli

4. junija 2024 bo na Trubarjevi domačiji potekal drugi pogovorni večer z naslovom Na Trubarjevem stolu. Dogodek bo potekal v sklopu prireditev ob prazniku Občine Velike Lašče.

Gost večera, ki se bo usedel na Trubarjev stol, bo grosupeljski duhovnik in vloger Martin Golob. Trubarjev stol je delo arhitekta Janeza Suhadolca, ki je stol prvič predstavil leta 2022 na razstavi na  Trubarjevi domačiji.

V času koronavirusa je Golob preko spleta opravljal številna verska bogoslužja, oznanjal vero in nagovarjal tako vernike kot neverujoče. V času prvega spletnega prenosa je ljudem kratko in v sproščenem duhu predstavil poklic duhovnika, ki pa je daleč od tega, da bi bil dolgočasen in monoton. Martin Golob je zaradi svoje dostopnosti in preprostosti osvojil srca mnogih ljudi. Njegovo glavno poslanstvo je pomagati in sodelovati z ljudmi.

Leta 2023 je izšlo njegovo delo z naslovom Na spletni prižnici: misli in spodbude Martina Goloba, ki je nastalo v sodelovanju z novinarjem Alojzom Grčmanom. Letošnje leto pa je bilo izdano novo delo z naslovom 365 dni z Božjo besedo: Misli in spodbude ob Svetem pismu. Pogovor bo potekal tako o njegovi poklicni poti kot tudi o njegovih izdanih delih.

Pogovor z gostom bo tudi tokrat vodila televizijska in radijska voditeljica Nuša Lesar, program pa bodo s svojim sodelovanjem popestrili učenci Glasbene šole Ribnica. Pogovorni večeri bodo potekali v Trubarjevi spominski sobi, simbolnem prostoru začetka slovenskega jezika in naroda.

Organizatorji dogodka Na Trubarjevem stolu: Javni zavod Trubarjevi kraji ob podpori Občine Velike Lašče

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč