NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Nicola Gallizia: Ebe – osvetljuje domove z lunino magijo

Nicola Gallizia: Ebe – osvetljuje domove z lunino magijo

Deli

Zahvaljujoč bogastvu materialov, ki so v protiutež preprostim, temeljnim linijam, se Ebe poda v skoraj vsak interier, saj brezhibno deluje z drugimi dekorativnimi in arhitekturnimi elementi v prostoru.

Nova kolekcija Ebe oblikovalskega studia Nicola Gallizia za podjetje Masiero, ki jo je navdihnila lunina svetloba, je bila zasnovana tako, da vzbudi toplo in intimno vzdušje v prostorih, v katerih se nahaja. Izdelana je iz inovativne tkanine iz pocinkanega jekla, ki filtrira in ublaži svetlobo, s čimer ustvarja občutek čarobnosti.

Ebe je sicer ime boginje lune, ki simbolizira mladost. V klasični ikonografiji je navadno predstavljena z lahkimi, zaobljenimi oblikami, ki spominjajo na mehko plastičnost kipa. Zlati element, uporabljen pri kolekciji, je poklon velikemu italijanskemu kiparju Canovi.

Gallizieva dela odlikuje bistvo sinteze, ki daje pomembnost materialom in njihovi funkciji. Pričujoča kolekcija uvaja mehkejši jezik, ki se lahko odzove na potrebe sodobnega življenja – dom dojema kot intimen prostor spokojnosti. Zadnja leta več časa preživljamo med štirimi stenami, zato je udobje ključnega pomena. Ebe se poda tako v minimalistične kot bogato opremljene prostore, saj deluje kot nasprotje ali dopolnitev, kar pa narekuje kontekst.

Fotografije: https://www.masierogroup.com/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč