NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Nočna omarica, ki olajša delo od doma

Nočna omarica, ki olajša delo od doma

Deli

Lesena nočna omarica z drsno mizo, ki jo je mogoče enostavno odstraniti in uporabiti kot stojalo za prenosni računalnik. Predstavljamo Mate, ki jo izdeluje Teixeira Design Studio.

Pandemija je mnoge potisnila v novo situacijo in ustvarila potrebo po domači pisarni ali vsaj kotičku, kjer se lahko posamezniki dobršen del dneva posvetimo delu. Portugalski studio se je problema lotil z izdelavo več funkcionalne nočne omarice, ki omogoča enostavno upravljanje kablov brez nereda. Prilagoditev integrirane drsne mizice je enostavna in jo v sekundi pretvori v stojalo za prenosni računalnik.

Danes vedno več časa preživimo ob uporabi svojih pametnih naprav, tudi v postelji. Tako zasnova multi-funkcijske nočne omarice odpira novo možnost za vse tiste, ki se dela lotijo kar med počitkom.

»Ta ideja je bila temelj za zastavljanje vprašanj, denimo – kako enostaven je prehod med trenutkom, ko potrebujemo naprave, in trenutkom, ko jih moramo odložiti? Kako urejeni so kabli na običajnih nočnih omaricah? Želeli smo obravnavati ta vprašanja in tako se je rodil Mate,« pravi ustanovitelj João Teixeira.

Pogosto kot nočne omarice umestimo kar estetske stolčke, s katerimi prekrijejo obstoječo omarico in ustvarijo dodatno površino. Konceptualni pristop omarice Mate se zgleduje po tej ideji in s svojim videzom spominja na stolček z dvojno funkcijo.

Oblikovan je v topli, skandinavski estetiki z zaobljenimi oblikami. Te ustvarijo kontinuiranost, ki poglablja odnos med svojimi gradniki. Kovinska cev na spodnjem delu kos dodatno stabilizira in doda možnost shranjevanja na tekstilni polici. »Uteleša videz pomirjujoče izvrstnosti – njegova večnamenskost ne obremenjuje, temveč olajša uporabo ter razumevanje,« dodaja Teixeira.

Fotografije: Teixeira Design Studio

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč